LEDER AV VERDENS STØRSTE MUSLIMSKE ORGANISASJON ØNSKER NÆRMERE BÅND MED ISRAEL

Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

LEDER AV VERDENS STØRSTE MUSLIMSKE ORGANISASJON ØNSKER NÆRMERE BÅND MED ISRAEL

Den muslimske leder fra Indonesia, som er generalsekretær for 60 millioner medlemmer i organisasjonen Nahdlatul Ulama, har besøkt Israel på invitasjon fra den amerikanske jødiske komiteen.

Yahya (til venstre) møter Israels statsminister Netanyahu i Jerusalem

The Times of Israel / Ole Bernhard Sørbøe 16.6.18

Staquf, en sterk talsmann for dialog, møtte flere religiøse ledere denne uken. Hans møte med Netanyahu var imidlertid ikke offisielt på dagsordenen. Etter å ha hilst på den legendariske muslimske leder Yahya Staquf, talte Netanyahu om Israels oppvarmingsbånd med muslimske land, og uttrykte håp om at "vi har litt bevegelse med Indonesia."


I Indonesia har sosiale medier blitt fylt med negative kommentarer om besøket. Israel og Indonesia har ikke diplomatiske forbindelser, og besøket har ført til protester i landet.


I et eksklusivt intervju med det amerikanske Israel-prosjektet reagerte Staquf på kritikken og sa at han trengte å nå ut "fordi jeg vil ha fred" mellom Israel og palestinerne. "Hvis du vil ha fred, så må du snakke med alle," sa han.


Staquf oppfordret forskjellige trosretninger og de fremmøtte om å omfavne begrepet "rahma", som betyr medfølelse og omsorg for andre.


Han forklarte en grunn til at folk i muslimske land har en negativ oppfatning av Israel, nemlig fordi de "ikke har tenkt grundig nok over saken." Derfor oppfordret Staquf det muslimske folk til å « arbeide for fred med det jødiske folk".