"Min kunngjøring at Jerusalem er Israels hovedstad er høydepunktet for meg som president"

Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

"Min kunngjøring at Jerusalem er Israels hovedstad er høydepunktet for meg som president"

Til avisen Israel Hayom forteller USA´s president Donald Trump at hans godkjenning  av Jerusalem som Israels hovedstad har vært hans viktigste avgjørelse i hans presidentperiode. Dette var et høydepunkt, for da oppfylte jeg mitt viktigste valgløfte.

 President Donald Trump i Det hvite hus

Israel Hayom / Ole Bernhard Sørbøe  (10.2.18)


Etter et år som president, og en uke etter hans første EU-besøk, ga USA´s president Donald Trump  et grundig intervju med den israelske avisen Israel Hayom.


I starten av intervjuet gjorde Trump det klart, akkurat som han gjorde før han ble valgt, at han gjorde det han hadde lover Israel. Hans dramatiske deklarasjon i desember som anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad var bevis på denne erklæringen. Han sier nå til avisen at han ikke har angret en dag.


Avisens journalist sier videre: Da jeg spurte ham hva han mente ville være den mest minneverdige hendelsen fra hanst første år i embedet, nølte han ikke med sitt svar. "Jeg tror at Jerusalemspørsmålet var et veldig stort og viktig poeng for meg å få avklart. Jerusalem er den største byen for meg og den store hovedstaden for for mange mennesker i verden."


 "Jeg har blitt takket og i noen tilfeller ikke blitt takket, for å være 100% ærlig om dette. Men det var et veldig viktig løfte jeg laget, og jeg oppfylte mitt løfte."


Avisens journalist spør videre: "Var beslutningen om Jerusalem et av dine mål for ditt første år på som president?


"Det er riktig. Jeg sa at jeg ønsket gjerne å kunne gjøre det i mitt første år som president. Jeg kan forstå hvorfor mange andre lands politiske ledere nølte med å følge meg, men de er jo under stort press fra opposisjonen i sine land. 


 "Hva mente du da du nylig sa i Davos at Jerusalem nå var definitivt  Israels hovedstad og dette ikke kunne endres?», spurte avisens journalist. "Ved å si det på denne måten, ønsket jeg å gjøre det tindrende klart at Jerusalem nå er Israels hovedstad, og at ingen i verden nå kan endre dette faktum,» svarte Trump.