Syrisk nyfødt barn hentet til Israel for komplisert nødhjelpskirurgi

Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Syrisk nyfødt barn hentet til Israel for komplisert nødhjelpskirurgi

Det syriske nyfødte barnet er fløyet til Israel i en spesiell neonatal inkubator for å motta livreddende operasjon | Foto: Aviation Bridge

Israel Hayom / Ole Bernhard Sørbøe

Det kypriotiske helsedepartement ber Israel om å hjelpe dem med å redde livet til en dag gammel syrisk gutt med medfødt hjertefeil. 
 

Sykehusdirektøren der barnet ble født vet at Israel er det eneste landet som kan gi hjelp i dette kompliserte tilfellet. "Det nyfødte barnet i stabil tilstand, er avhengig av en komplisert operasjon, sier han.

En baby til syriske flyktninger på Kypros i forrige uke, har blitt fløyet til Israel og innlagt på Sheba Medical Center på Tel Hashomer, der han skal gjennomgå kirurgi for å rette opp en alvorlig medfødt hjertefeil.


På fredag ​​kontaktet det kypriotiske helsedepartementet den israelske ambassadør pål Kypros, Sammy Revel, og ba om hjelp til å overføre den en dag gamle babyen til Israel for den kompliserte medisinske behandlingen.


Det israelske utenriksdepartementet, sammen med forsvars- og sikkerhetsansvarlig og grenseovergangsstyrelsen på Ben-Gurion International Airport, sendte en felles appell på babyens vegne til innenrikisministerter Aryeh Deri, som utstedte tillatelser for babyen og hans far til å reise inn i Israel for at inngrepet kunne bli foretatt. Israel har som kjent et  meget godt politisk samarbeid med Kypros.


Sheba Medical Center rapporterte at barnet nå ligger på sykehus i Neonatal Intensive Care Unit i stabil tilstand, og forventes å bli operert i løpet av de neste dagene etter at nødvendige forberedelser er gjennomgått.


Hjertekirurg, Dr. Itai Pessach, assisterende direktør i Edmond og Lily Safra barnesykehus i Sheba, sier: «Barnets  tilstand er stabil, og han vil bli operert på International Congenital Heart Center i Sheba.


"Å bringe pasienter til Sheba sykehus i Israel til det etablerte senteret for katastrofemedisin der, er en del av det internasjonale arbeidet som Israel påtar seg. Her gir vi livsnødvendig hjelp i kompliserte saker fra hele verden i nært samarbeid med vårt utenriksdepartementet, sier Dr. Itai Pessach "