gratis gratis funn
Bli medlem av Ordet og Israel og styrk opinionen for det jødiske folks sak!


har som forutsetning for sitt
arbeide Jesu ord:
Skriften kan ikke settes
ut av kraft Joh 10:35b

Siste blad i PDF-format

40. årgang mars 2017 - nr. 1

40. årgang mars 2017 - nr. 1


Last ned Adobe Acrobate Reader gratis


Siste artikler
GUDS LAND - ISRAELS LAND
Av Charles Hansen
2017.09.05


GUDS FOLK - ET FORLØST FOLK
Av Charles Hansen
2017.04.26


GUDS FOLK - ET HELLIG FOLK
Av Charles Hansen
2017.02.13


GUDS FOLK - ET UTVALGT FOLK
Av Charles Hansen
2016.11.08


GUDS ORD - ÅPENBARINGEN I NT
Av Charles Hansen
2016.09.01


Guds ord - Brevene i NT
Av Charles Hansen
2016.05.25


Guds Ord - Apostlenes gjerninger i NT
Av Charles Hansen
2016.05.25


Guds ord - Evangeliene i NT
Av Charles Hansen
2016.05.25


Guds ord - skriftene i GT
Av Charles Hansen
2015.09.01


Guds ord - Profetene i GT
Av Charles Hansen
2015.05.05


Hva ligger bak medienes urettferdige dekning av Israel?
Av
2015.02.23


Guds ord - Loven i GT
Av Charles Hansen
2015.02.10


Guds ords inspirasjon og autoritet
Av Charles Hansen
2014.11.18


Guds rike - fra Herrens dag til Guds dag
Av Charles Hansen
2014.09.03


Guds rike - fra Herrens vredes dag til hans veldes dag
Av Charles Hansen
2014.05.06


Islam på endetidens historiske arena i dyrets skikkelse
Av Gordon Tobiassen
2014.04.07


GUDS RIKE - FRA PINSEDAG TIL FORLØSNINGENS DAG
Av Charles Hansen
2014.02.04


Guds rike - fra Jesu fødsel til hans himmelfart
Av Charles Hansen
2013.11.13


Israel og paktene
Av Thor Evje
2013.11.06


GUDS RIKE - FRA SAMUEL TIL MALAKI
Av Charles Hansen
2013.08.27


Guds rike fra Noah til dommertiden
Av Charles Hansen
2013.04.28


Israels landløfter en viktig nøkkel
Av Gordon Tobiassen
2013.02.24


Guds rike fra evighet til vannflommen
Av Charles Hansen
2013.02.04


Løvhyttefesten
Av Charles Hansen
2012.11.08


Den store forsoningsdagen
Av Charles Hansen
2012.08.30


Basunklangdagen
Av Charles Hansen
2012.05.02


Ukenes høytid
Av Charles Hansen
2012.01.27


Førstegrødens høytid
Av Charles Hansen
2011.11.09


De usyrede brøds høytid
Av Charles Hansen
2011.09.01


Antisemittismen i den kristne kirke gjennom tidene
Av Jørgen Bernhard
2011.07.18


Kommentar: Israel - Guds øyesten
Israel Today 2015.10.03

I det vi trer inn i det jødiske nyttåret, mens den søte smaken av epler som er dyppet i honning fremdeles er i vår munn, ber jeg om at Israel vil få en ny og frisk åpenbaring om deres skjebne som Guds utvalgte folk


Ved Vestmuren, jødenes helligste sted, ved inntreden til det nye året

Jeg blir påminnet om at Herren beskriver Israels folk som "Hans øyesten" (Sakarja 2:8) som Han lengter etter å elske med en evig kjærlighet. Og ettersom øyet er den mest sensitive delen av kroppen og som nesten kan forutse trøbbel før det en gang oppstår, så kan vi være sikre på at Gud vil passe på sitt elskede folk i denne farlige tiden.

Jeg har skrevet mye om tegnene på Jesu gjenkomst, men jeg var ikke forberedt på å se enda et tegn på dette under mitt besøk til min familie i Hampstead i Nord-London.

Idet jeg gikk oppover en sti som jeg har gått i over 45 år, la jeg merke til at grenene på et fikentre spredde seg. Det lignet på det treet vi hadde i vår hage i Sør-Afrika, men jeg hadde aldri sett et fikentre i denne delen av verden før. Det som var spesielt oppsiktsvekkende var at treet hadde begynt å bære frukt og at det snart var klart for innhøstning.

Det minnet meg på Jesu ord da Han forklarer tegnene på Hans gjenkomst. "Lær en lignelse av fikentreet: Når det får sevje i greinene og skyter blad, da vet dere at sommeren er nær. Slik skal også dere vite, når dere ser dette skje, at han er nær og står for døren. Sannelig, jeg sier dere: Denne slekten skal ikke forgå før alt dette skjer." (Markus 13:28-10)

I Bibelen så er fikentreet brukt som et symbol på Israel. Det kan derfor virke som at når Herren sier at når det blomstrer, altså at Israel får tilbake sitt lovede land og vokser til å bli et vellykket land, så vet vi at det ikke er lenge til Han kommer tilbake.

Men dette treet i Hampstead var ikke bare i blomst; det var nesten klart for å bli høstet. Det var jo tross alt sent på sommeren. Kan det være at Gud talte til mitt hjerte og sa at Israels frelse, altså landets fullstendige gjenopprettelse både fysisk og åndelig, var i ferd med å skje og at vi er i ferd med å bli vitne til en enorm innhøstning blant Hans utvalgte folk i form av en enorm erkjennelse av at Yeshua er deres Messias som med åpne armer kommer for å redde dem fra deres mange fiender? Er vi i ferd med å bli vitne til den åndelige gjenopprettelsen som vil skje etter at de får tilbake sitt land slik Esekel sier: "Jeg gir dere et nytt hjerte, og en ny ånd gir jeg inni dere. Jeg tar steinhjertet ut av kroppen deres og gir dere et kjøtthjerte i stedet". (Esekel 36:26)

I det verset jeg skrev ovenfor hinter Jesus til at den generasjonen som får være vitne til den fysiske gjenopprettelsen av Israel, i tillegg til å se tegnene fra himmelen og den økende uroen på jorden, også vil få se den åndelige gjenfødelsen i Israel og være vitne til Jesu gjenkomst.

Mine venner; ingen kjenner dagen eller timen, men dette kan vi være sikre på: Jesus kommer tilbake, og det veldig snart!

Den viktige rollen som Israel spiller i dette kan ikke bli gjort tydelig nok, og dette fikk jeg igjen bekreftet under min gåtur dagen etter mitt besøk i Hampstead. Jeg beundret Savill Garden på dronningens eiendom i nærheten av Windsor. Jeg tok mange bilder av det vakre gjerdet, og da jeg så igjennom bildene senere oppdaget jeg at det mystisk nok på ett av bildene var bilde av Davidstjernen, Israels nasjonale symbol, på den mørkegrå bakgrunnen. Tro hva du vil. Og deretter i morgentimene hørte jeg en stille stemme som ba meg om å være "dørvokteren" i Herrens hus. Jeg tok dette som en bekreftelse på at jeg skal fortsette å være en som holder utkikk etter tegn på Jesu gjenkomst, og fortelle om dette til mennesker.

Som Haggai forutsa, så vil alt bli rokket i forkant av Messias sin gjenkomst. (Haggai 2:6-7). Titusner av flyktninger, blant dem også mulige terrorister, strømmer inn i Europa og setter et stort press på EU-land som allerede sliter med økende politisk, økonomisk og sosial uro. Likevel er det ingen som spør seg hvorfor Saudi-Arabia, som både har økonomi og areal til å ta dem i mot, så langt ikke har tatt dem i mot. Landene i Persiabukten har visstnok 100.000 telt med air-conditionsystemer som kan huse tre millioner mennesker, men disse står tomme. De brukes kun fem dager i året, og da av pilgrimer som er på reise til Mekka.

Samtidig blir Storbritannia rystet av en ekstrem venstreorientert person som nå leder opposisjonen til Hennes Majestet dronningen. Under sin første offentlige opptreden nektet Jeremy Corbyn å synge "Gud signe dronningen", som er navnet på Storbritannias nasjonalsang. Og landets 290.000 jøder, som allerede opplever et økende antall angrep fra antisemitister, frykter nå uttalelser fra en av Labours ledere som refererer til Hamas og Hisbollah som "venner". Hva er det som skjer med verden?

Men Israel, finn trøst i disse utfordringene, for de peker også på et håp om den tiden da Guds herlighet skal åpenbare seg (Jesaja 40:5) og Jesus Kristus skal komme tilbake.

Jeg sa til deg: «Du er min tjener, jeg har utvalgt deg og ikke forkastet deg.» Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd, for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd. Se, til skamme og til spott blir alle som er harme på deg. De blir til intet og går til grunne, de som går i rette med deg. (Jesaja 41:9-11) 

GAVER TIL ORDET OG ISRAEL

Alle som ønsker å gi en gave til Ordet og Israel kan innbetale denne til vår bankkonto: 7874 06 25224.


JOFFI Norge - bankkonto: 1503 27 18318Joffi Norge er ungdomsarbeidet til bevegelsen Ordet og Israel. Vi er en bevegelse som har det formål å fremme Bibelens syn på Israel og det profetiske ord blandt ungdommer i Norge. Den måten vi ønsker å gjøre det på er blant annet ved å arrangere turer til Israel for ungdom. Vi ønsker også å bygge opp et godt arbeid i Norge, gjennom Joffi-grupper, leirer/konferanser, møter, og Ordet og Israels sommerstevne.

Gave til vårt ungdomsarbeid! Bruk bankkonto 1503.27.18318

Vi trenger din støtte for å kunne gi ungdom i dag bedre kjennskap til Bibelen, Israel og det jødiske folk.

Vil du også ha skattefradrag for din gave til oss? Send oss ditt fødselsnummer (11-siffer). Alle gaver mellom kr 500,- og kr 12.000,- gir rett til skattefradrag.

Ønsker du å bli fast giver? Sender du oss ditt fødselsnummer og beløpet du ønsker å støtte oss med i måneden, kvartalet, halvåret eller lignende og oppretter fast trekk fra din bankkonto i banken/nettbanken din
For å bli fast giver eller registrere ditt fødselsnr. eller andre spørsmål. Bruk kontaktskjema under.


Lytt til jødiske familier som feirer sjabbát sammen i JerusalemDet er en opplevelse å se og høre disse jødiske familier som synger og spiser sammen som en innledning til sjabbáten. Spesielt er det gripende å se barnas glede og engasjement.


Ny bok fra Charles HansenBoken "Husholdninger, hemmeligheer og høytider" kan nå bestilles fra vårt kontor.


AnnonseTil hjemmeside, klikk på Annonse øverst!


Bli medlem av Ordet og Israel!Kanskje du allerede er abonnent på vårt blad Ordet og Israel? Hvorfor ikke også bli medlem av bevegelsen, og på denne måten støtte vårt arbeide? Jo flere medlemmer vi blir, jo sterkere opinion kan vi være for Israel og det jødiske folks sak.

Medlemsavgift kr. 350,- pr. år, kr, 200,- for pensjonister og studenter. Medlemsskap pensjonistektepar kr. 300,-, og medlemsskap ektepar kr. 600,-. Medlemsskap for Joffi(ungdom) er gratis.

Kun abonnement på blad kr. 100,- pr. år.

Kontakt vårt kontor ved å klikke på blå overskrift.


Mange lokale grupper i Ordet og IsraelOrdet og Israel har nå 19 lokale grupper i sving rundt i landet. Shalomgruppen i Oslo, Haldengruppen, Mevasseretgruppen i Fredrikstad, Hatikvagruppen i Tysse ved Bergen, Larvikgruppen, Giskegruppen ved Ålesund, Tønsberggruppen, Sandefjordgruppen, Altagruppen, 2 bibelgrupper i Vestfold, Verningengruppen i Vestfold, Israelgruppen i Kristansand, Israelgruppen i Trondheim, Israelgruppen i Bergen, Israelgruppen i Stavanger, Shofargruppen i Mandal samt Ordet og Israelgruppen i Haugaland, samt i Folloregionen i Akershus.Video med jødisk morgenbønnesangDenne oppmuntrende og lystige videoen med en religiøs jødisk morgensang, sunget av de jødiske sangerne i Yigdal by Kol Ish – From Daily Jewish Prayer.

Under morgenbønnen i synagogen drømmer disse 5 jødiske gutter om tiden på kibbutzen.

Klikk på blå overskrift og husk å se på videoen med full skjerm!


VIDEO - Davids 3.000 år gamle by er åpnet for turisterVed å klikke på blå overskrift kan du se en fantastisk DVD fra YouTube fra kong Davids 3000 år gamle Jerosjalayim.


KONTAKT Ordet og Israels kontorSekretær Arve Solberg

Kontoradresse: Håvundv. 187, 3714 Skien
E-mail: kontor@ordetogisrael.no
Telefon: +47 913 96 815
Bankkonto: 7874 06 25224

Formann: Gunnstein Nes, tlf. +47 970 74 750

Reisesekretærer: Charles Hansen, tlf. +47 480 07 163
Gordon Tobiassen, tlf. +47 926 48 972

Ansv. redaktør: Dagfinn Nese, tlf. +47 924 03 414

Infokonsulent: Ole Bernhard Sørbøe, tlf. +47 458 71 980
E-mail: obsorboe@ordetogisrael.no


Årsmelding for 2016-2017 MED ÅRSREGNSKAP FOR 2016Joffi Norge påJoffi Norge er Ordet og Israels ungdomsarbeide. Her vil JOFFI-styret legge ut aktuelt Israelsstoff.

Klikk på blå overskrift, og du vil komme inn på Joffi Norges Facebookside!


Ønsker du info om Israel til din e-mail?

Ordet og Israel sender ut regelmessig informasjon og nyheter til alle som ønsker dette.

Klikk på overskriften og oppgi navn og e-mailadresse så vil du få nyheter tilsendt fra oss.

Din e-mailadresse forblir skjult ved alle utsendelser av info.


Boken "Jerusalem"Ordet og Israel sender i disse dagar ut en ny bok om Jerusalems historie skrevet av Kjell Furnes.

Mer om boken, klikk på blå overskrift!


Besøk Ordet og Israel i Danmarks hjemmesideKontoret i Danmark

Helt siden Den norske bevegelsen Ordet og Israel startet i 1978, har vi stått i nær kontakt med vår eldre søsterbevegelse i Danmark.Med Israel for Fred MIFFOrdet og Israel er organisatorisk medlem av organisasjonen Med Israel for Fred - MIFF. MIFF driver et meget godt informasjonsarbeide om Israel og Midt-Østenkonfllikten.


Ordet og Israel (Norge) på

Hjelp Jødene Hjem er vår samarbeidspartnerOrdet og Israel står bak Hjelp Jødene Hjem. Vi er representert i organisasjonens representantskap.


Felleskomiteen for Israel - FKIFelleskomitéen for Israel er et nettverk av norske organisasjoner som på ulikt vis arbeider for Israel og det jødiske folk. Ordet org Israel sammen med Israels venner på Stortinget samt flere Israelvennlige organisasjoner står bak komiteen. Styreleder er Conrad Myrland fra Med Israel for Fred.


Ny bok til salgs på vår nettbutikkDenne boken selger vi nå for nedsatt pris kr. 110,-. Det er en meget god bok, som vi kan anbefale på det beste, og som blant annet tar for seg temaet Israel og endetiden.

Den kan også med fordel brukes i bibelstudiegrupper. Forfatteren er Ordet og Israels fylkessekretær i Trøndelagsfylkene, Kristian Fagerli.

Boken kan bestilles fra vårt kontor, klikk på overskriften!


Besøk Jerusalem Biblical ZooMidt i Jerusalem finner du Jerusalems bibelske hage med alle Bibelens dyr. 750.000 israelere og utenlandske turister besøker hagen hvert år.

Klikk på blå overskrift og se videoen!


Sangen El Shaddai - Gud den allmektigeEl Shaddai, hebraisk for Gud den allmektige. Kanskje det fineste navn på Israels Gud.

Sangen blir sunget av Amy Grant og er tekstet. Flotte malerier fra Jesu liv følger sangen.