Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

208 jødiske innvandrere fra Ukraina feiret sin første Hanukka i Israel

Nye innvandrerbarn som kom til Israel fra Ukraina i denne uken. Hanukkahlys lyser med israelsk minister for Aliyah og Integration Sofa Landver (andre fra venstre) og Yael Eckstein (andre fra høyre), global direktør for det internasjonale fellesskapet for kristne og jøder.

Breaking Israel News / Ole Bernhard Sørbøe

208 nye jødiske innvandrere fra Ukraina ankom til Israel denne uken og feiret sin første Hanukkah i den jødiske staten. «Frels oss, herre, vår Gud, og samle oss fra hedningene, for å hilse på ditt hellige navn, for å prise og rose deg.» Psalms 106: 47 fra Israelsk Bibel)


Flyet med innvandrerne ble befraktet av det internasjonale fellesskapet for kristne og jøder og ankom Israels Ben Gurion flyplass på den sjuende dagen av Hanukkah. Innvandrerne ble møtt med  en festlig frokost med gelédoughnuts og en menorah ble tent på flyplassen til ære for dem.


Representanter fra fellesskapet hilste også innvandrerne på flyplassen."Det er så symbolsk at dere ankom i Israel på høyden av Lys-Festival-Hanukkah," sa Israels Aliyah-minister og Integration Sofa Landver til de nye innvandrerne. 


«Dere legger mye lys til Israels stat, og jeg håper at de første Hanukkahlysene i Israel vil legge vei til å bygge et nytt hjem,» sa hun. "Dere har kommet akkurat til rett tid," fortalte Yael Eckstein, organisasjonens globale konserndirektør, gruppen. "Som Hanukkas mirakel er det et stort mirakel at dere har kommet hjem til Israel."


Ved avreise fra flyplassen dro immigranterne til deres nye hjem over hele landet i byer, inkludert Arad, Acre, Eilat, Netanya og Nahariya.


Hver familie vil motta $ 4.300 fra Israels departement for aliyah og integrasjon, i tillegg til $ 800 per voksen og $ 400 per barn fra fellesskapet for å bistå med levekostnader.