Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

250 Rabbinere forteller Trump: "Du oppfyller bibelske profetier"

  Donald Trump mottar gave

Unity with Israel / Ole Bernhard Sørbøe

250 israelske rabbinere, inkludert overordnede rabbiner Yitzhak Yosef, sendte et brev til president Donald Trump og takket ham og velsignet ham for hans beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.


Brevet, initiert av Safeds øverste rabbiner Shmuel Eliyahu og levert av Yossi Dagan, leder av Samaria regionale råd, fortalte den amerikanske presidenten: "Du har det sjeldne privilegium å være den første presidenten som anerkjenner Jerusalem som den evige hovedstad i Staten Israel", rapporterte avisen Ynet News.


"Vi er overbevist om at du vil bli husket i det jødiske folks historie for alltid som en som sto foran og ikke var redd. Kan Guds løfte til Josva bli oppfylt over deg: 'Har jeg ikke befalt deg, vær sterk og ha mot, vær ikke redd og vær ikke forferdet, for Herren din Gud er med deg, uansett hvor du går.'"


Ynet News rapporterte at brevet ble signert av rabbinere fra et bredt spekter av lokalsamfunnet, inkludert rabbinske dommere og yeshivaledere. Blant de fremtredende underskrivere er: Sjefrabbiner i Israel Yitzhak Yosef, nasjonal religiøs leder rabbiner Haim Drukman, rabbiner Safed Shmuel Eliyahu og rabbiner Elyakim Levanon i Samariaregionen.