Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

400 IMMIGRANTER FRA UKRAINA KOM TIL ISRAEL

Denne siste gruppen jøder følger 740 andre olim - innvandrere - i 19 fly fra åtte land som har kommet til Israel denne sommeren

  Fly med jøder fra Ukraina

United med Israel / Ole Bernhard Sørbøe  1.9.18

Etter store økonomiske vanskeligheter og den pågående krigen i Ukraina, kom vel 400 nye innvandrere fra Ukraina til Israel på onsdag og torsdag denne uken via to spesialflyvninger koordinert av det internasjonale fellesskapet for kristne og jøder (IFCJ).


Dette er en del av en tilstrømning på mer enn 1000 innvandrere fra åtte land som har immigrert til Israel i sommer gjennom fellesskapet IFCJ.


De siste innvandrerne følger 740 andre på 19 fly fra åtte land som ankom med fellesskapet tidligere i sommer.


Siden Maidan-revolusjonen og regjeringens opprør, som førte til vold på gatene i Kiev, og senere ble fulgt av en russisk støttet invasjon i Øst-Ukraina, var det frykt for kamper i Mariupol, Donetsk og Lugansk, de to sistnevnte gjenstår som okkupert av russiske separatister. Mange jøder har blitt tvunget til å forlate sine hjem, mens andre har sett sine hjem, synagoger og samfunn skadet,


Fra 2014 har minst 13.500 jøder flyktet til Ukraina. Mange av de som er igjen, er eldre eller  har fortsatt jobber i landet.


I løpet av det siste året har Israel ønsket velkommen over 28.000 nye innvandrere. Ca. 3,5 millioner mennesker har gjort Aliyah - innvandring til Israel - siden 1948. Disse  utgjorde 42 prosent av den totale befolkningen.