Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

ANGELA MERKEL BER PALESTINERNE OM Å GODTA ISRAEL

Samtidig med at hun støttet en tostatsløsning for fred mellom Israel og Palestina, støttet  Merkel det israelske kravet om at den palestinske myndigheten skal akseptere Israel som en jødisk stat, rapporterte avisene i Israel torsdag.

  Angela Merkel

The Israel Project / Ole Bernhard Sørbøe 8-10-18

Merkel, som avsluttet sin todagers tur til Israel torsdag, besvarte flere spørsmål til avisene i Israel og sa at hun « stilte spørsmål» bl.a om Israels nylig vedtatte jødiske statsregning til Tyskland. Kansleren fortsatte: «Men likevel anerkjenner Tyskland den jødiske staten». 


"Skal det imidlertid bli en varig fred mellom israelere og palestinere, så kan det selvfølgelig ikke være at alle stater sier at Israel skulle være en jødisk stat med demokratiske rettigheter for minoriteter som bor der, idet palestinerne aksepterer ikke dette."


Palestinas president Mahmoud Abbas har nemlig ved flere anledninger uttalt at han aldri vil akseptere Israel som en jødisk stat.


Tidligere hadde Merkel sagt at hun planla å ringe Abbas og spørre ham om hans syn på fredssamtaler med Israel, inkludert hans politikk angående Gaza. Og mens kansleren uttrykte en preferanse for en tostatsløsning, lovet hun at det er "mange andre" mulige måter å løse konflikten på. Hun viste her til uttalelser fra president Donald Trump, som uttrykte ambivalens for en tostatsløsning allerede i februar 2017. Trump la da til at også andre løsninger kunne vurderes. »Jeg er  fornøyd med den løsningen begge parter mener fungerer best.» sa han dengang.


 Imidlertid sa Trump da han møtte den israelske statsminister Benjamin Netanyahu i FN i forrige uke, at han trodde at en tostatsløsning er «den som vil fungerer best.»