Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

ANTISEMITTISMEN ØKER KRAFTIG I EUROPA

The Jerusalem Post - Ole Bernhard Sørbøe   

En undersøkelse viser at Storbritannia hadde registrert en sterk øking av antall antisemittiske hendelser i 2018, med ialt 16 prosent ifølge en ny undersøkelse av fellesskapssikkerhetstjenesten (CST) .

 

Antall registrerte antisemittiske hendelser økte med 16 prosent i løpet av det siste året til 1.652 hendelser rundt om i landet, rapporterte den jødiske sikkerhetstjesten på torsdag. Dette representerer det høyeste antallet hendelser mot jøder siden CST begynte å spore antisemittiske hendelser i 1984.

 
Mens de fleste angrepene var ikke-voldelige i naturen, sa CST at de skjedde med en alarmerende regelmessig hastighet i løpet av siste 12 måneder. For første gang registrerte tjenesten over 100 hendelser hver måned.

Av disse angrepene var 66 målrettede angrep på synagoger og mot jøder på vei til og fra synagoger. 96 hendelser involverte jødiske skoler, skolebarn eller ansatte, sammenlignet med 88 hendelser året før.


CST så også en sammenheng mellom den samlede øking i antisemittiske hendelser i 2018 og politisk antisemittisme i Arbeiderpartiet under ledelse av Jeremy Corbyn, som er en sterk antisemitt i parlamentet.  


Som svar på CST´s nye undersøkelse sa parlamenetsmedlem Sajid Javid: "Alle antisemittiske handlinger er helt foraktelige og har ingen plass i vårt samfunnet. Det jødiske samfunnet skal ikke oppleve disse angrepene hos oss, og vi gjør alt vi kan for å befri samfunnet for disse giftige synspunktene."

 
CST-rapporten gjenspeiler hva jødiske ledere i Europa har pekt på som en alarmerende oppgang i antisemittismen i flere europeiske land. En EU-undersøkelse som nylig ble offentliggjort, viste at mer enn 25% av undersøkelser fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Polen, Ungarn, Østerrike og Sverige trodde at jødene hadde for mye innflytelse i landene, og at nesten en av fire trodde at jødene også hadde stor innflytelse i kriger rundt om i verden.

 
Undersøkelsen fant også ut at en tredjedel av de undersøkte sa at de "bare visste litt eller ingenting i det hele tatt om Holocaust."