Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

ARABISK VAKSINERING BLE GOD PR FOR BIBI

 Statsminister Netanjahu

Arabisk vaksinering ble god PR for Bibi
Nummer én million var straffedømt araber, men Bibi tror arabiske velgere nå kan stemme Likud.
 
 
 
Fredag den 1. januar – på selve Nyttårsdag – passerte Israel vaksine-kandidat nummer én million. Og onsdag 13. januar passerte Israel vaksine-kandidat nummer to millioner. Ved begge anledningene møtte statsminister Netanjahu og helseminister Edelstein opp på vaksinestedet med blomster. Men vaksine-kandidaten på Nyttårsdag viste seg å være en straffedømt arabisk israeler.
 
Dro til Umm el Fahm
Vaksine-statistikken fra Nyttårsaften hadde tydet på at Israel på selve Nyttårsdag ville passere vaksinering nummer én million. Det var en milepel som statsminister og helseminister ønsket å markere. Derfor undersøkte de hvilket helsekontor som ville være vaksinasjons-sted for akkurat denne vaksine-kandidaten. Og begge møtte opp i god tid.
Det aktuelle helsekontoret viste seg å ligge i byen Umm el Fahm i Samaria. Der er befolkningen arabisk. Med statsminister og helseminister stående klar klikket det rundet tallet én million på plass på datamaskinene. Da viste det seg at vaksine-kandidat nummer én million var en arabisk mann som het Muhammed Jabarin. Han var 66 år gammel. Og til de Netanjahu-kritiske medienes store fryd var han tidligere straffedømt for en volds-episode i tidlig ungdom.
 
Ga 66-åringen blomster
Netanjahu og Edelstein ga uanfektet 66-åringen blomster og gratulerte ham med å være vaksine-mottager nummer én million. Men noen av de største israelske mediene skrev at statsministeren «ga blomster til en straffedømt morder».
Da protesterte den arabiske mannen. – Det er ikke sant at jeg er en morder, sa han i mange presse-intervjuer.  – Jeg ble dømt for tyveri (eller det som i Norge kanskje kalles ran). Men jeg har aldri myrdet noen, sa den vaksinerte 66-åringen.
Og så føyde han til en setning som nok gjorde inntrykk på mange: – Grunnen til at disse store avisene lyver og kaller meg morder, er at de er ute etter å ramme Netanjahu og Edelstein nå i starten av valgkampen.
 
Bibi verver arabiske stemmer
Statsminister Netanjahu selv var derimot strålende fornøyd med at han hadde fått en seriøs grunn til å dele ut blomster til en arabisk mann foran TV-kameraene. I lys av de nye fredsavtalene som Bibi har inngått med fire sunni-arabiske land er Bibi nå i full gang med å rekruttere arabiske velgere til Likud-partiet.
En uke senere dro statsministeren av den grunn til Nasaret og arrangerte valgmøte for de arabiske innbyggerne der. De viste stor interesse for å høre på statsministerens valgforedrag. Men utenfor samlet det seg et antall demonstranter, hvorav halvparten viste seg å være tilreisende jødiske ungdommer. De ønsket å demonstrere sin venstreorienterte avsky mot statsministeren.
Likud håper den vellykkede og lynraske vaksinerings-kampanjen i Israel vil tilføre partiet store velgerskarer i mars. Og statsministeren selv håper dessuten at de nye og ferske fredsavtalene med fire sunni-arabiske land vil oppheve tabuet innen den arabiske befolkningen mot å stemme på Likud. En del signaler kan faktisk tyde på at dét er en trend som kanskje kan etablere seg.