Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

– At en prest kan være så historieløs

  Jahn Otto Johansen

Conrad Myrland 2017.12.18

I november hadde Vårt Land et stort oppslag hvor de lot prest Beate Iren Lerdahl i Nidarosdomen komme med demonisering av Israel. MIFF svarte på kritikken i to artikler.

1) Vi påpekte at det er fullstendig skivebom når Lerdahl anklager Israel for mangel på historiebevissthet. Det er nettopp historiebevissthet som i stor grad styrer Israels handlinger, og vi begrunnet hvorfor.

2) Lerdahl hevdet at «det jødene opplevde før krigen er akkurat samme som de gjør mot palestinerne nå». MIFF svarte med å liste opp en rekke eksempler på hva jødene ble utsatt for i Tyskland før krigen. Det ligner ikke i det hele tatt på palestinernes situasjon.

I kommentarfeltet under denne artikkelen har NRK-veteranen Jahn Otto Johansen gitt tydelig støtte til MIFFs kritikk.

– At det går an å være så historieløs av en prest med universitetsutdannelse. Det er mye man kritiser tidligere og nåværende israelske regjeringer for, og det gjør da også israelerne selv, men å sammenlikne behandlingen av palestinerne i dag med det som skjedde i Nazi-Tyskland er utrolig historieløst. Kristensosialister må passe seg slik at de ikke havner i samme leir som antisemitter, skrev Johansen.

At Johansen treffer innertier, blir bekreftet av MIFFs eksempler på anti-israelsk aktivitet i Den norske kirke. Senest i november skjerpet kirken sin fiendtlige front mot den jødiske staten.