Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

AUSTRALIA VURDERER Å FLYTTE AMBASSADEN TIL JERUSALEM

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa i en uttalelse mandag kveld i israelsk TV at han under en telefonsamtale hadde takket statsminister Scott Morrison for Australias beslutning 

  Australias statsminister Scott Morrison

Ole Bernhard Sørbøe 17-10-18

Morrison kunngjorde også at han vil revurdere Australias støtte til en eventuell kjernekraftavtale mellom Israel og Iran. Australias FN-ambassadør vil også stemme mot at Palestina skal lede  G77-gruppen av utviklingsland, rapporterte Sydney Morning Herald.


Morrison takket tidligere ambassadør til Israel, jøden Dave Sharma, som har påvirket hans tenkning når det gjelder Jerusalem-spørsmålet. 


Sharma  stiller nemlig til valg på lørdag til det ledige setet i Wentworths representanthus etter at Malcolm Turnbull, den tidligere statsminister gikk av.


Wentworth er hjemsted for et stort jødisk samfunn, og et Sharma-tap betyr at Morrison vil miste  flertallet i parlamentet. Det liberale partiet anklager nemlig Morrison for å endre Australias utenrikspolitikk ved å støtte Israel.


Morrison, som tok stilling i august, sa at ved å flytte ambassaden til Jerusalem, kunne vi potensielt, hvis vi ender opp med å ta dette viktige utenrikspolitiske skritt, kunne fremskynde tostatsløsningsprosessen.  Det liberale partiet har ikke jobbet så bra med denne saken, mener også avisen Sydney Morning Herald.


På spørsmålet om en regjerende gjennomgang av Irans kjernefysiske avtale sa Morrison til pressen: "Dette er åpenbart et eksistensielt spørsmål for et land som Israel, og jeg synes det er aktuelt etter tre år å se på disse problemene og se gjennom vår posisjon og gjøre dette på en ganske systematisk måte".