Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

BIBELSKOLE-STUDENTER (19) BLE TERROR-OFRE

Bibelskole-studenter (19) ble terror-ofre

Den palestina-arabiske terroristen (44) var en amerikansk statsborger som flyttet hjem fra USA for få år siden. 

 
De tre studentene (19) var studenter ved en ortodoks-jødisk «jesjiva». Det er et skoleslag som tradisjonelt kan sammenlignes med norske bibelskoler. Studentene får undervisning i Moseloven og i ortodoks jødisk Moselov-utleggelse.
De tre aktuelle studentene sto og ventet på bussen ved Tapua-krysset i Samaria. Terror-dramaet som rammet dem, skjedde på søndag den 2. mai.
 
Fanget på overvåknings-kamera
Et overvåkningskamera på stedet viser at en passerende bil stanset opp ved krysset. Bilen sto stille et øyeblikk. Så begynte den arabiske terroristen inne i bilen å skyte på de tre studentene.
Israelske soldater kom raskt springende til. Da gasset terrorist-bilen opp og forsvant. Tilbake lå de tre sårede studentene og blødde på asfalten.
 
Kjempet i tre dager
En av de sårede var 19 år gamle Jehuda Gytta. På sykehuset i Petakh Tiqva kjempet legene i tre dager for å berge livet hans. Men hodeskadene fra terroristens skytevåpen var for store. Onsdag døde Jehuda Gytta.
Statsminister Benjamin Netanjahu sendte en egen hilsen til den avdødes familie. Statsministeren kondolerte på det dypeste og lyste fred over det unge terror-offerets minne. «Dette er tunge dager for Gytta-familien. Hele Israel står sammen med dem i denne sorgens tid.»
 
Fant den arabiske terroristen
Bare et par timer etter 19-åringens død fant de israelske etterforskerne den arabiske gjerningsmannen. Han hadde gjemt seg i en bygning i Silwad, en landsby som ligger fem kilometer nord for Ramallah. Terroristens identitet ble klart allerede på video-opptaket.
Det ble opplyst at terroristen var en 44 år gammel arabisk mann, Muntasjir Shalabi. Israelske medier skrev at terrorist Shalabi angivelig ikke tilhørte noen av de etablerte arabiske terrorist-organisasjonene.
På den andre siden pågrep israelske myndigheter i løpet av den tre dager lange terrorist-jakten flere medlemmer av terroristens familie.
Israelsk presse opplyste også at den palestina-arabiske terroristen hadde dobbelt statsborgerskap. I tillegg til å være palestina-araber har han også amerikansk statsborgerskap, og bodde inntil for få år siden i USA. Så vendte han tilbake – og ble altså terrorist.
Mange kommentatorer ser denne nye terrorismen som ekko av mobiliserings-signaler fra både PLO-myndighetene i Ramallah og fra Hamas i Gasa, signaler som de israelske observatørene mener har sitt virkelige utspring i Iran, der myndighetene kjemper for å få Biden-administrasjonen til å godta en ny atom-avtale som ser gjennom fingrene med at sjia-Iran om ikke lenge blir en atom-makt.