Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

BRYLLUP I RAKETTREGN-?

Bryllup i rakett-regn -?
Tirsdag er den tradisjonelle bryllups-dagen i Israel. Men hva gjør et brudepar og alle gjestene deres når det regner raketter og myndighetene forbyr folkeforsamlinger på størrelse med tradisjonelle israelske bryllup?
 

Av Odd Sverre Hove
 
Brudeparet Efrat og Elirani byen Beersjeba i Sør-Israel hadde planlagt å gifte seg tirsdag kveld den 12. november med 400 bryllupsgjester. Men så begynte rakettene fra Islamsk Jihad å regne ned over Sør-Israel, og folkeforsamlinger på over 100 mennesker ble rett og slett forbudt i de nærmeste 24 timene.
Brudeparet ga seg likevel ikke. I løpet av dagen tirsdag greide de å finne et lite bryllupslokale med tilfluktsrom-kvalitet. Og de gjestene som da ikke fikk plass, måtte bare ta imot avbud.
 
Grand Prix-vinner til unnsetning
Historien deres ble fortalt på israelsk TV på ettermiddags-nytt, og den israelske populærsangerinnen Neta Barzilai, som i fjor vant Europeisk Melodi Grand Prix, bestemte seg impulsivt for å komme brudeparet til unnsetning. I full fart samlet hun teamet sitt og dro til Efrat og Elirans bryllup. Der sang hun for brudeparet og ble etterpå filmet og fotografert sammen med brudepar og gjester, uten å la seg hindre av rakett-alarmene.
Et annet brudepar, Jigal og Ortal, måtte også skjære drastisk ned på gjestetallet i bryllupet sitt. Men de giftet seg i en liten og terror-sikker synagoge. Etterpå feiret de bryllup sammen med en liten flokk gjester i et lite lokale med god beskyttelse mot rakettregnet.
– Dette var en rørende seremoni, sa folk etterpå. Og brudgommen fortalte at han faktisk hadde fryktet på forhånd at de kunne bli nødt til å ty til en plan B for avviklingen av det planlagte bryllupet sitt.
 
Dobbeltbryllup
Nord for Tel Aviv hadde brudeparet Janiv og Moranplanlagt å gifte seg i Even Jehuda på tirsdag kveld. Det stedet ligger utenfor rekkevidden til de vanlige Qassam-rakettene. Men da nyhetene om bryllups-avlysninger lenger sør begynte å melde seg, rykket brudeparet lenger nord ut med et enestående tilbud: – Kom hit til oss med hele brudefølget, så kan vi holde dobbelt-bryllup, foreslo de i et radio-intervju.
Og radio-journalisten som intervjuet det gjestfrie brudeparet, ble etterpå observert i bryllupsklær som gjest i dobbelt-bryllupet.