Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Bulgaria vil kjøpe naturgass fra Israel

Den bulgarske energiministeren Temenuzhka Petkova har møtt den israelske energi- og vannminister Yuval Steinitz og informerte ham om at hennes land er interessert i å kjøpe naturgass fra Israel, som det ville motta via den undersjøiske rørledningen som er planlagt via Hellas til Europa, skriver Israel Hayom.

 Israels energi- og vannminister Yuval Steinitz

Norsk-israelsk handelskammer / Ole Bernhard Sørbøe (14.2.17)

Petkova fortalte at Bulgaria, sammen med den greske regjeringen, planlegger å bygge en gassrørledning som forbinder den med EastMed Pipeline Project. Hun inviterte også Steinitz til å delta på et toppmøte av europeiske energiminister i Bulgaria i april.
Rørledningen, som vil være ca. 2100 kilometer lang, vil strekke seg fra Israels offisielle Leviathan reservoar til Kypros, Hellas og Italia. EU har engasjert seg i prosjektet og investert 35 millioner euro til planlegging. I desember bekreftet Kypros, Israel, Hellas og Italia deres forpliktelse til å gå videre med prosjektet, skriver den israelske avisen.
Steinitz sa da at konstruksjonen av rørledningen på 7,3 milliarder dollar kunne ta mellom seks og sju år, og at landene som er involvert i prosjektet “er seriøse om det, det vil skje”.