Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Delegasjon fra Bahrain besøker Israel

Bahrain-kong Hamad bin Isa Al Khalifa

Norsk-israelsk handelskammer 2017.12.13

Deltakerne ønsker å ta et skritt mot bedre relasjoner til den jødiske staten, skriver organisasjonen United With Israel. 

Gruppen består av 30 personer, inkludert buddhister, kristne, hinduer, jøder og muslimer. De planlegger å besøke universiteter og snakke med tjenestemenn om emner av felles interesse, forteller rabbiner Abraham Cooper fra Simon Wiesenthal Center (SWC).

Gruppens reise følger etter at to amerikansk baserte rabbinere har sagt at Bahrain-kong Hamad bin Isa Al Khalifa mener at den arabiske landenes langvarige boikott av Israel bør ende. 

Arrangørene beskriver likevel turen som ikke-politisk. “Målet her er å styrke samspillet og kontakten mellom mennesker som gjør lignende ting i den totale regionen,” sier rabbiner Abraham Cooper til The Associated Press. “Før nå har det ikke vært noen muligheter for kontakt.»

Kong Hamad var vert for Cooper og en annen rabbiner fra Simon Wiesenthal Center i februar. I september dro kong Hamad sønn, prins Nasser bin Hamad Al Khalifa, til senteret for å fremme en religiøs toleranseerklæring signert av kongen