Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Demokratisk senator kritiserer sterkt at ikke president Trump har flyttet USA´s ambassade til Jerusalem

Unitid with Israel 2017.10.11

Schumer kritiserte sterkt de blandede signalene på problemet gitt av president Donald Trump i løpet av sine ni måneder som president.

"I år er det 50 års jubileum for gjenforening av Jerusalem, og år 2018 nærmer seg, og likevel har USA ennå ikke flyttet ambassaden eller klargjort sin plan for Israels hovedstad," sa Schumer i en uttalelse. "President Trumps nylige kommentarer tyder på at han enda ikke har bestemt ambassadens flytting til Jerusalem."

På vegne av meg selv og alle de som sterkt tror at Jerusalem er Israels evige hovedstad, ber jeg om at den amerikanske ambassaden i Israel skal flyttes til Jerusalem snarest mulig,» fortsatte Schumer. 

USA´s senat har allerede vedtatt at ambassaden skal flyttes så snart som mulig «til minne om den femtiende årsdagen for Jerusalems gjenforening, og på den måten vise verden at USA definitivt anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.»

I juni måned iår - på 50-årsdagen for gjenforeningen av Jerusalem - var senator Schumer blant en bipartisansk gruppe på 17 senatorer som fattet en resolusjon som erklærte: "Jerusalem skal forbli Israels utvalgte hovedstad, hvor rettighetene til alle etniske og religiøse grupper er beskyttet. «