Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

DEN DREPTE JOURNALISTEN I GAZA VAR HAMAS-TERRORIST

Hamasjournalisten med PRESS på brystet-  nr. 2  fra høyre

Spirtual Jerusalem / Ole Bernhard Sørbøe 11.4.2018

Ifølge israelske sikkerhetsstyrker var den såkalte 30 år gamle journalisten med navnet Yasser Murtaja en velkjent terrorist med mange liv på samvittigheten. Han var et kjent medlem og veteran i terroroganisasjonen Hamas. Han ble fredag  skutt og drept av en israelsk skarpskytter på Gazasonen meget nær grensen mot Israel.


Hamas fremstilte Yasser Murtaja ovenfor vestlige medier som internasjonal journalist og fotograf. Israel gikk med en gang ut og fortalte at han var medlem med graden neqqib, eller kaptein i terrororganisasjonen Hamas.


Israels sikkerhetsstyrker kunne også fortelle at Yasser Murtaja i årevis hadde vært medlem og sterk aktivist i en av de mange Hamas´ terrorgrupper og brukte dette til å få bedre tilgang til Israels grensegjerde. Israel hadde ved hjelp av sine droner fått bekreftet dette.


I 2015 søkte Murtaja å bringe en drone inn i den Hamas-styrte Gazastripe, med det mål for øye å samle informasjon til terrororganisasjonen Hamas. Murtaja opprettholdt bånd med Hamas gjennom mange år, og et stort antall Hamasmedlemmer deltok i hans begravelse på lørdag.Ved sin død var han bosatt i det sørlige Gaza i byen Khan Yunis.