Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

DEN ISRAELSKE HÆREN IDF I STERK BEREDSKAP

 

Standing with Israel / Ole Bernhard Sørbøe  14-1-19 

I dette året året vil det sannsynligvis bli stor usikkerhet for Israel, da landet står overfor mange fiender som vil forsøke å skape konflikter mot landet.


 Det er potensialet for konflikt på alle fronter. Selv om Israel er militært klart overlegen, vil en eventuell konflikt bli klart til skade for dem, når de nå gjør alle tiltak for å bygge opp landet.


Det er åpenbart at Israel må strebe for å unngå en storskala konflikt i 2019. Dette burde være gjennomførbart, idet hver fiende rundt dem på alle sektorer for øyeblikket har langt mer presserende problemer å håndtere.


 Syria er sterkt svekket fra en blodig syv-årig borgerkrig. Terroristorganisasjonen Hizbollah er sterkt svekket, idet de står overfor store økonomiske problemer og intern libanesisk politisk uro. 


Hamas prøver å forbedre den dårlige økonomiske situasjonen på Gaza-strekningen; og den palestinske myndigheten på Vestbredden er fokusert på å løse den forestående etter-Mahmoud Abbas -æraen.


Usikkerheten for Israel ved å stå oerfor nevnte fiender er likevel stor, så landet må derfor alltid ha en sterk beredskap.