Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Kunngjøring fra Det hvite hus !

New York Times har intervjuet Det hvite hus´s tjenestemenn om den amerikanske fredsplanen for israelerne og palestinerne. Den fulle planen har ennå ikke blitt offentlig publisert, og detaljene har ellers vært minimale.

President Trump (t.v.) og statsminister Netanyahu

JerusalemOnline / Ole Bernhard Sørbøe 12.3.18

På søndag rapporterte imidlertid New York Times at avisen hadde hatt et intervju med tre tjenestemenn i Det hvite hus, hvor det ble gitt detaljer om den amerikanske fredsplanen for Israel og palestinerne. 


 Planens fulle detaljer og innhold er ennå ikke er offentliggjort, sa tjenestemennene, men det er klart at den vil ikke vil kreve en tostatsløsning som et av de skisserte målene, og heller ikke sette frem «rettferdige løsninger» med hensyn til palestinerne.


Planen vil imidlertid foreslå veier for etablering av to stater og gi skritt og alternativer for å løse flyktningproblemet i området. Planen vil også ta opp de viktigste problemene i konflikten: grenser, sikkerhet, flyktninger og statusen til Jerusalem. 


Tjenestemenn bekreftet også den kommende konferansen for å diskutere Gazas humanitære krise. Dette møtet vil bli avholdt tirsdag og blir ledet av president Trumps svigersønn og Jared Kushner samt Jason Greenblatt. Den palestinske myndigheten har allerede uttalt at den vil boikotte denne konferansen.


Tjenestemennene mener at løsningen av Gazakrisen må gi hjelp til fredsprosessen. USA må imidlertid forsone forbindelsene med palestinerne, siden Trump allerede har anerkjent Jerusalem som Israels hovedstad og annonsert flyttingen av den amerikanske ambassaden  fra Tel Aviv til Jerusalem den 14. mai.