Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Egypt advarer Hamas i Gaza: «Slutt med å angripe Israel!"

Høytstående egyptiske tjenestemenn på besøk i Gaza sist fredag ga en skarp melding til    Hamas´ lederskap: «Vi advarer dere å leke med ilden mot Israel» og advarte Hamas om ikke å eskalere spenningen.

Hamaslederen Haniyeh nr. to fra høyre

Israel Hayom / Ole Bernhard Sørbøe (5.3.18)

Palestinske kilder fortalte Israelske kilder om at en gruppe høytstående egyptiske tjenestemenn hadde besøkt Gaza for over en uke siden.  


Egypt hadde i dette møtet gjort et forsøk på å forene fraksjonene Hamas og Fatah ved å gi klart uttrykk til Hamasledelsen:»Slutt med å leke med ilden mot Israel."


Ifølge kildene advarte egypterne også: "Hvis det kommer til en eskalering i Gazastripen fra Hamas side, vil Israel helt sikker se seg forpliktet til å angripe Gaza kraftig og kan til og med fjerne Hamas-regimet. Ingen person i Hamas´ er immun i en slik sammenheng."


Det er ukjent på denne tiden om meldingen var et israelsk eller egyptisk initiativ. Spenningen langs den Gaza-israelske grensen har eskalert fra forrige måned etter at en Hamasbombe eksploderte langs grensen, og skadet alvorlig fire israelske soldater.