Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

EGYPTS PRESIDENT SISI: VI SKAL BYGGE SYNAGOGER

En ny æra i Midt-østen er begynt: Egypts president talte til en amerikansk delegasjon på besøk i Egypt og sa: Hvis jødene er interessert i å gjenetablere et jødisk samfunn i Egypt, vil vår regjering bygge synagoger og andre fellesinstitusjoner til dem.

 Egypts president Sisi

The Jerusalem Post - Ole Bernhard Sørbøe

President Sisi snakket ikke bare om Egyptens tidligere levende jødiske samfunn, men sa også at hvis det skulle oppstå en gjenoppblomstring av det jødiske samfunnet i Egypt, vil regjeringen gi alle religiøse nødvendigheter som kreves. 

 
"Dette var jo en veldig varm omfavnelse fra Egypt," sa Ezra Friedlander, en konsulent og lobbyist fra New York. Dette krevende løfte blir en regning som ble sponset av to tredjedeler av kongressen samt av president Donald Trump i desember 2018.


Sisi´s kommentarer kom et par uker etter at De forente arabiske emirater offisielt anerkjente sitt lille jødiske samfunn, et trekk sett som et forsøk på å presentere seg for Vesten som et land som er tolerant for det jødiske samfunn i landet.


Egypts minister for arkeologi Khaled Al-Anany avslørte i desember i en Hanukkah-samling at president Sisi hadde bestemt seg for å tildele  71 millioner dollar til å renovere jødiske gravsteder og synagoger i landet, ifølge Ynet. Samlingen ble sagt å være den første Hannukah-begivenheten i Kairo for jøder.


Den egyptiske regjeringen har ca 500 gjenstander som er samlet inn fra synagogene, som vil bli presentert for allmennheten. Kairo har idag 13 synagoger, men bare tre av dem er aktive,