Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Flere ambassadeflyttinger til Jerusalem i vente

Guatemala åpnet sin nye ambassade til Israel mandag på Malkha Technology Park, før den offisielle innvielsen senere i måneden, rapporterte The Times of Israel.

Guatemalas flagg over deres ambassade i Jerusalem er allerede på plass

The Israel Projekt / Ole Bernhard Sørbøe

Guatemala åpnet sin nye ambassade til Israel mandag på Malkha Technology Park, før den offisielle innvielsen senere i måneden, rapporterte The Times of Israel.


Det latinamerikanske landet reiste sitt flagg på stedet for sin nye ambassade tirsdag. Den offisielle åpningsseremonien vil finne sted to dager etter at USAs ambassade er innviet i Jerusalem den 14. mai. Guatemalas president Jimmy Morales vil delta på arrangementet.


Israels statsminister Benjamin Netanyahu hilste det nye guatemalanske oppdraget til Jerusalem velkommen og sa at han ville være tilstede for å se den historiske hendelsen. "Kjære venner, velkommen tilbake til vår evige hovedstad,» sa Netanyahu.


Etter å ha kunngjort landets bevegelse for å overføre ambassaden til Jerusalem i mai, sa den guatemalske presidenten Jimmy Morales til AIPAC-konferansen: "Jeg er sikker på at mange flere land vil på kort tid følge etter oss." Netanyahu møtte Morales under arrangementet i Washington DC, hvor han takket den guatemalanske presidenten for å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.


Guatemala var blant de første landene i 1947 som ga sin stemme for etableringen av staten Israel, og iår vil de være det andre landet som åpner sin ambassade i Jerusalem.


Tsjekkia, Romania, Paraguay og Honduras har alle antydet at de vurderer å følge USA´s og Guatemalas  eksempel og flytte sine ambassader til Jerusalem. Paraguay er det siste landet som har erklært at de hadde intensjon om å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem.