Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

FØRSTE JØDISK-ETIOPISK KAMPPILOT

Blant de 177 kadettene som nylig ble tildelt sine eksamensbevis fra den israelske militære flyledelsen er løytnant Y, den første etiopiske jøde som blir kamppilot, rapporterte avisen Ynet sist onsdag.

Ole Bernhard Sørbøe  29.12.18

Løytnant Y, hvis fulle navn forblir hemmelig som alle kampflyvere, sa: "Å være medlem av luftskvadroner og tjene i en av IDFs mest signifikante enheter, er en stor ære for meg."


Den nye kampflyveren, som vokste opp i sentrum av Israel, gikk på religiøse skoler da han vokste opp og deltok senere på prestisjetunge Yeshiva videregående skoler. Da han ble invitert til å ta pilotkurs, var han i tvil om han i utgangspunktet ville lykkes.


Etter å ha tatt sitt første kurs, tok Y to og et halvt år for å studere i Bnei David yeshiva, som har et pre-army-læringsprogram.


Y´s første inntrykk av piloter var at de var vanskelige å bli kjent med, men han lærte snart at "de var ikke forskjellige for andre mennesker, noen ganger smilte de og noen ganger var de opprørt. Jeg er derimot  en sosial person, jeg elsker å le og jeg fant raskt min plass i gruppen


"Når kurset konkluderer, har jeg blandede følelser," forklarte han. "På den ene siden er det fint å endelig motta attesten etter tre intensive år med trening; på den annen side er det bare begynnelsen på min livsreise. "


Luftvåpenets generalkommandør Amikam Norkin nevner spesielt Y´s historiske prestasjon: «Han skilte seg positivt ut blant alle kandidatene som gikk opp til denne eksamenprøve. .... Jeg er virkelig stolt av deg, løytnant Y. "