Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

HIZBOLLAH FRYKTER NYTTÅRSKRIG

HIZBOLLAH FRYKTER NYTTÅRSKRIG

«Heldigvis er den øverste helten vår, Hassan Nasralla, trygg evakuert til Iran».

En anonym talsmann fra mellomleder-nivået innenfor terrorist-organisasjonen Hizbollah i Libanon sier til den venstreorienterte britiske avisen The Guardian at man tror det nå bærer mot nyttårskrig med USA og Israel. Slik Hizbollah angivelig ser det, planlegger USA og Israel å slå til før Trump må forlate Det Hvite Hus den 20. januar.
Iran og Hizbollah legger samtidig til grunn at USAs neste president, Joe Biden, vil opptre mye mykere overfor Iran. Men man tror på den andre siden at USA og Israel, ledet av Donald Trump, Mike Pompeo og Bibi Netanjahu, vil ønske å slå til før presidentskiftet – for å forhindre at Joe Bidens linje slår igjennom
– Men både Hizbollah og Iran er godt forberedt på nyttårskrig, forsikrer den anonyme offiseren, som dessuten priser seg lykkelig over at Hizbollahs «sayyed» (= øverste leder og helt) er trygt evakuert til Iran.
 
«Det er noe med atmosfæren»
På mer eller mindre motsvarende vis sier amerikanske topp-offiserer i Midtøsten til internasjonale medier at man er godt forberedt på å møte et iransk angrep på USA og Israel i form av en iransk gjengjeldelses-aksjon for drapet på den iranske terrorist-generalen Qassam Suleimani den 3. januar. Tanken synes å være at en gjengjeldelsesaksjon fra Iran kan forventes å være datert til ettårsdagen for attentatet, dvs den 3. januar 2021.
Ifølge The Guardian sier Hizbollahs anonyme talsmenn i Libanon at det nå kommer sikkerhets-alarmer både i Dahiyeh (= Hizbollahs bydel i Beirut) og i sør (= grenselinjen mot Israel). Sikkerhets-alarmene på Hizbollahs side kalles ikke «spesifikke». Men det er likevel ifølge The Guardian «noe med atmosfæren» som fører til at alarmene nå utløses.
På USAs og Israel side drøfter man for tiden om det kanskje kan være ønskelig å overføre den amerikanske militære relasjonen til Israel fra Centcom til USAs Midtøsten-kommando som holder til på baser i Gulf-statene. Bakgrunnen for overførings-drøftelsene skal være de nye fredsavtalene mellom Israel og Gulf-statene som ikke lenger legger hindringer i veien for felles militærøvelser, slik som tidligere. Men ingenting er foreløpig vedtatt om dette.