Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

HIZBOLLAH ØNSKER Å INVADERE ISRAEL

 IDF-sjef Aviv Kochavi

Miff v/Bjarte Bjellås - Ole Bernhard Sørbøe  (5.2.19)

Sjefen for det israelske forsvaret, generalløytnant Aviv Kochavi, sier IDF er forberedt på å stanse den iransk-støttede libanesiske terrorgruppen Hizbollah, som «bryter krigens regler og håner menneskelige verdier, mens de prøver å invadere Israels territorium», skriver avisen Yedioth Ahronoth.

– Bare noen kilometer herfra, på andre siden av våre nordlige grense, så finnes det en terrororganisasjon som ønsker å skade Israel og vår motstandsvilje. En organisasjonen som ønsker å bruke presisjonsraketter mot oss, som ønsker å invadere vårt territorium og skyte raketter og missiler mot den israelske sivilbefolkningen. Alt dette mens de åpenlyst bryter internasjonale avtaler og krigens spilleregler, sier Kochavi.

I desember-januar oppdaget og ødela IDF seks terrortunneler som var gravd fra Libanon og inn på israelsk territorium. IDF har også tidligere sagt at formålet med tunnelene har vært invasjon av det nordlige Israel.

– IDF vil fortsette å handle mot Irans og deres støttespillere Hizbollahs forankring på den nordlige grensen, og vi vil fortsette å stanse terrorangrep på Vestbredden, Gazastripen og på Sinaihalvøya, la han til.

Uttalelsene hans kom under en minnemarkering for helikopterkatastrofen i 1997, hvor 73 soldater mistet livet etter at to transporthelikopter kolliderte i luften. Det var en av de dødeligste ulykkene i IDFs historie og fremskyndet Israels tilbaketrekking fra det sørlige Libanon i 2000.

Den nye IDF-sjefen sier at i hans nye rolle som øverstkommanderende føler han et enda større ansvar for Israels falne soldater og sørgende familier.

– Forpliktelsene til dere og til de falne soldater intensiveres. En seremoni som dette minner meg og alle IDF-kommandanter om den store forpliktelsen og profesjonaliteten som hæren må ha når vi planlegger våre operasjoner. Slik presisjon og sensitivitet må vi også ha når disse oppdragene er gjennomført, fortalte Kochavi på minneseremonien.