Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Ingen arabere har det bedre enn de som bor i Israel

Med hensyn til forventet levetid og spedbarnsdødelighet ligger den arabiske israelske befolkningen høyest i den arabiske og muslimske verden, skriver organisasjonen United With Israel 

Arabere i arbeide i Israel

Norsk-israelsk handelskammer / Ole Bernhard Sørbøe

Arabisk israelere har den høyeste forventede levetiden i Midtøsten sammenlignet med befolkningen i 21 muslimske og arabiske land viser en ny undersøkelse. 
Undersøkelsen er foretatt av Taub Center for Social Policy Studies in Israel. I 2015 var forventet levealder for israelske arabere 79 år, høyere enn rike land som Qatar, De forente arabiske emirater (UAE) og Bahrain, og lik den vanlige amerikanske befolkningen.

 
Alle arabiske og muslimske land har hatt en betydelig nedgang i nedgang i spedbarnsdødelighet mellom 1995 og 2015. Det er imidlertid store forskjeller mellom landene. Bahrain har den laveste spedbarnsdødeligheten med 5,3 dødsfall per 1.000 levendefødte. På den andre siden ligger Pakistan med en barnedødelighet på 65,8 per 1000 levendefødte. Arabiske israelere har den fjerde laveste barnedødeligheten i den arabiske verden, etter Bahrain, UAE og Malaysia.

 
Israels arabere har tilgang til et av de mest avanserte medisinske systemene i regionen, og nyte alle tjenester som tilbys av den jødiske staten, skriver United With Israel. En fersk meningsmåling viser at araberne som bor i Israel er stolte over å være israelere (60 prosent), og føler seg som israelere (73 prosent).
Arabere er ansatt ved og mottar tjenester fra alle regjeringskontorer. De studerer på alle universiteter, inkludert Ariel University i Samaria, og fungerer som dommere, leger, IDF-offiserer og parlamentarikere.