Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

"INGEN GRUNN TIL Å EVAKUERE JØDISKE SAMFUNN"

  David Friedman

World Israel News / Ole Bernhard Sørbøe  22-8-18

Den amerikanske ambassadøren til Israel, David Friedman, kommenterte på et møte med et medlem av Knesset og en fremtredende palestinsk forretningsmann at det ikke var "grunn til å evakuere bosetninger" i den kommende trusselplanen.


Etter et møte på onsdag på den amerikanske ambassaden i Jerusalem, rapporterte flere israelske media at den amerikanske ambassadør til Israel, David Friedman hadde sagt til Knesset-medlem Yehudah Glick at det ikke er « grunn for Israel å evakuere bosetninger" i den ennå ikke utleverte Midtøsten-fredsplanen som ble utviklet av president Donald Trump.


Glicks melding om Friedmans kommentarer ble utgitt av Israels Times, som hadde snakket direkte med den israelske politikeren.


Et Likud-medlem og ledende stemme for jødiske samfunn i Judea og Samaria, arrangerte Glick-møtet med Friedman for å presentere israelske-palestinske økonomiske satsinger. Med i dette møtet var også den palestinske forretningsmannen Muhammad Nasser og Har Hebron Regional Councils leder Yochai Damari.


I følge Times har Glick og Damari utarbeidet en utviklingsplan for et medisinsk senter for begge befolkninger og en ny israelsk industrisone i den sørlige delen av Judea og Samaria-regionen. Prosjektet kan resultere i tusenvis av jobber for palestinerne.


Glick fortalte Israels politikere at Friedman var "veldig eksplisitt" angående jødiske samfunn i Judea og Samaria. Han bemerket om fremtidige israelske-palestinske ventures som ble diskutert på møtet med Friedman, og sa: "Jeg tror det er den eneste måten å komme videre på, fordi vi vil heller ikke at palestinerne skal forsvinne når som helst, for vi må lære å leve sammen."