Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

INNVANDRINGSBØLGE TIL ISRAEL

Lederen i Israels nasjonalforsamling forteller at det nå er en innvandringsbølge til Israel

 Flere og flere jøder kommer til Israel

United with Israel / Ole Bernhard Sørbøe 26.10.18

Israel feiret forrige mandag "Aliyah Day" til ære for Olim - nye innvandrere til Israel


Knesset markerte på mandag Aliyah Day, som ble et spesielt møte i utvalget for innvandring, absorpsjon og diasporasaker i Knesset Auditorium, med deltagelse av representanter for flere jødiske organer og World Zionist Organization samt hundrevis av nye innvandrere, inkludert innvandrede soldater, og leder av innvandrerorganisasjoner og andre.


«Vi kan ikke forestille oss Israels stat uten innvandringsbølger,» fortalte Knesset Speaker Yuli Edelstein, Oleh - en innvandrer fra Russland som var til stede. 


Utvalgsformann Avraham Neguise, selv en Oleh fra Etiopia og en av initiativtakerne til Aliyah Day Law, sa at innvandrernes bidrag til landet innen industri, utdanning og kultur er umåtelig stor.» "Aliyah er luften dette landet puster i, begrunnelsen for eksistensen av zionisme og grunnen til statens eksistens som det jødiske folks stat," understreket han. Neguise nevnte at Aliyah Day sammenfaller med lesingen av Torah-delen Lech Lecha, der Abraham blir fortalt å forlate sitt hjem og reise til det lovede landet.


Utlendings- og absorptionsminister Sofa Landver, en Oleh fra den tidligere Sovjetunionen, sa: "Aliyah er landets symbol", og bemerket at 26.830 nye innvandrere og ankom til Israel siden begynnelsen av året. Man forventer 27.000 Olim i 2018.


Koalisjonsformann MK David Amsalem uttrykte håp om at alle verdens jøder til slutt vil immigrere til Israel. Ellers sa han at assimilering vil ødelegge Diaspora-jødedommen.


De nye innvandrerne vil bo i samfunn i hele Israel. De jobber i yrker som bioteknologi, ingeniørfag, utdanning, media, forretning og psykologi. Gruppen inkluderer også personer som allerede har gjort betydelige bidrag til Israel, inkludert en mann som bidro til å etablere et mikroelektronikklaboratorium for det israelske forsvarsdepartementet.


3,5 millioner mennesker har gjort Aliyah til Israel siden 1948. Dette utgjør 42 prosent av den totale befolkningen i Israel idag.


I 2018, over 70 år etter Holocaust, lever derfor verdens største jødiske befolkning i Israel.