Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

ISRAEL BESLAGLEGGER IRAN-PENGER TIL HAMAS

Forsvarsminister Naftali Bennet har signert en ordre om å beslaglegge over 30 millioner kroner i iranske penger til Hamas.

 

    Av Odd Sverre Hove

Mer konkret handler forsvarsministerens ordre om å gripe inn mot virksomheten til et bank-lignende pengeveksler-byrå som heter Elmhadon Money Exchange. Det eies av Zuhir Shmalach og familien hans.

Bakgrunnen for ordren er at Iran bruker dette byrået til å finansiere virksomheten til terroristgruppen Hamas på Gasa-stripen.

Elmhadon og Shmalach rykket inn og overtok finansieringsvirksomheten til Ahmed Abed Khudri etter at Khudri ble drep i en målrettet israelsk militæroperasjon i mai i fjor. Khudri var ifølge IDF lederen for en stor-skala penge-overførings-virksomhet fra Iran til Gasa. Dessuten sto han Hamas-lederen Jakhya Sinwar nær.

Det blir antatt at den nye ordren mot Shmalach og Elmhadon vil skape betydelige vanskeligheter for dette byrået i den internasjonale finansverdenen. Både han og familien vil heretter oppleve sterkt begrenset bevegelsesfrihet. Og mange land vil legge hindringer i veien for byråets virksomhet innenfor internasjonal finans.

Forsvarsminister Bennet sier: – Den iranske blekkspruten finansierer terrorisme i lange baner rundt oss. Derfor må mot-tiltakene våre ikke bare handle om soldater på slagmarken, men også om lommeboken. Vi befinner oss midt inne i en omfattende økonomisk krigføring mot terrorvirksomhet hele globusen rundt. Men alle som skader oss, kommer vi til å jakte på, slik at det å drepe israelere aldri skal kunne lønne seg økonomisk.