Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Israel flyr over Saudi-Arabias luftrom

For første gang i historien går det fly til og fra Israel over Saudi Arabias luftrom. Den nye flyruten fra India til Israel med Air India ble lansert sist torsdag og markerte at for første gang i historien kunne et fly til Israel kjøre over Saudi Arabias luftrom

Passasjerfly fra Air India

JerusalemOnline / Ole Bernhard Sørbøe 23.3.18

For første gang i historien fløy et kommersiell fly til Israel over Saudi-Arabias luftrom. Air India's flight AI139 fra New Delhi landet på Ben Gurion Airport ved Tel Aviv igår klokken 9.00 lokal tid. 


Det indiske flyselskapet har bekreftet at de hadde fått godkjenning fra Saudi-Arabia til å fly over i landets luftrom underveis til Israel, selv om kongedømmet har avstått fra å bekrefte dette offisielt.


Lanseringen av den nye flyruten ble avtalt under et nylig møte mellom Israels statsminister Benjamin Netanyahu og hans indiske motpart Narendra Modi. 


Det israelske turistministeriet har gitt Air India et stipend på  750.000 Euro for å etablere den nye ruten, noe som vil forkorte flytiden mellom India og Israel på syv timer.


Til tross for rapporter om hemmelige samtaler mellom Israel og Saudi-Arabia de siste årene, anerkjenner riket ennå ikke Israel formelt og har inntil nå forbudt Israel å gå inn i sitt luftrom i 70 år. Men Saudi-Arabias øverste leder har i den senere tid hatt god kontakt og samarbeid med Israels president og statsminister.