Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Israel har forhindret flere store terrorangrep på flere land i Europa

Ifølge flere nyhetskommentarer i Israel nylig avslørte Israels statsminister Benjamin Netanyahu tirsdag at den jødiske staten tydeligvis har forhindret "flere dusin store terrorangrep" i Europa

Israels statsminister Benjamin Netanyahu

The Israel Project / Ole Bernhard Sørbøe

Her er også inkludert flyplasser som terrorister  skulle bruke for å utføre terrorangrep ved hjelp flere sivile europeiske flyselskap.


Benjamin Netanyahu fortalte dette til internasjonale diplomater i Jerusalem, og viste til at Israel på denne måten har bidratt til å avverge  potensielle angrep fra terrorister rettet mot en rekke land i Europa.


"Vi har gjennom våre etterretningstjenester gitt informasjon til flere  land somdermed har kunnet stoppe flere dusin store terrorangrep, mange av dem i europeiske land," ble statsminiisteren sitert i rapporter.


Noen av angrepene som Israels etterretningstjenester forhindret, ville ha vært "masseangrep av hardeste sort", ifølge Netanyahu.


"Noen av disse kunne ha blitt grusomme masseangrep, av det verste slag vi tidligere ikke har sett på Europas jord, og enda verre, fordi terroren da ville ha involvert sivil luftfart. Israel har forhindret det, og har dermed bidratt til å redde mange europeiske liv," la Netanyahu til.


Israel har stått i frontlinjen i kampen mot forskjellige terroristgrupper som IS og iranske jihadgrupper som Hizbollah og andre som  fortsetter å få fotfeste i regionen.