Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

ISRAEL HAR FUNNET OPP RASK CORONA-TEST

Israel har funnet opp rask Corona-test
Med gurgle-vann-stativ på flyplasser kan passasjerer bli testet straks før «boarding».
 

 
Den nye oppfinnelsen krever ikke at det står helsepersonale i beskyttelsesdrakt på flyplassene. Og man sender ikke inn prøver til vidløftige laboratorie-undersøkelser med lang ventetid før resultatet foreligger.
Det eneste som trengs, er et ubemannet test-deg-selv-stativ med gurgle-vann foran inngangen til flyplassenes avgangshaller. Test-resultatet avleveres av det ubemannede stativet etter få sekunders gjennomlysning av det lille glasset med ferdig-gurglet gurgle-vann.
 
Skal utprøves i Europa
Israelsk presse opplyser at det nye test-deg-selv-stativet nå skal utplasseres til utprøving på visstnok minst to store europeiske flyplasser. Flyplass-myndighetene og flyselskapene håper den nye test-metoden skal gjøre det trygt igjen å reise med fly, slik at flyselskapenes finans-krise i kjølvannet av corona-viruset blir nedkjempet. Avisene skriver også at det skal være minst 12 store internasjonale sykehus som er i gang med å prøve ut den ny-oppfunnede gurglevann-testingen.
Det offisielle navnet på den nye oppfinnelsen er «Spectra LIT-testen». Den eliminerer alle behov for å pirke testpersonene i halsen med bomullspinner og innsending av hver prøve til vidløftig laboratorie-analyse.
I stedet stiller hver passasjer seg foran det ubemannede stativet. Stativet ber hver person fylle en knøtt-liten dose (10 ml) spesiell væske i et lite glass gurgle-vann og gurgle halsen med oppløsningen i noen sekunder. Deretter tømmer man det brukte gurgle-vannet tilbake og lar spesielt kalibrerte lysbunter gjennomlyse væsken for å se om den inneholder tegn på smitte av corona-viruset covid-19.
 
95 prosent treffsikkerhet
Skulle gjennomlysningen finne en person med corona-smitte, blir vedkommende sluset videre til normal corona-testing. Men alle som frikjennes av gurglevann-prøven slipper deretter videre inn i avgangshallen og videre til hvert fly.
De israelske test-resultatene tyder på at den nye testmetoden har en treffsikkerhet på hele 95 prosent.
Lederen for teamet som har utviklet den nye corona-testen heter Eli Assoolin. Og selskapet som har utviklet oppfinnelsen heter Virusight Diagnostics. Selskapet har samarbeidet med Sheba-sykehuset i Israel og med selskapet Newsight. I Europa skal det være selskapet ICTS Europe som nå administrerer utprøving av den nye testmetoden ved store europeiske flyplasser.