Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

"Israel har hatt bemerkelsesverdige økonomiske resultater siden den globale finanskrisen i 2008"

Israel får fortsatt en god kredittvurdering av det internasjonale kredittvurderingsbyrået Standard & Poors, som forrige fredag bekreftet Israels globale kredittvurderinger og økonomiske utsikter med en A + -poengsum.

  Israels finansministeren Moshe Kahlon

Norsk-Israelsk handelskammer / Ole Bernhard Sørbøe (6.2.18)

Byrået sier videre at den fortsatte reduksjonen av forholdet mellom gjeld og bruttonasjonalprodukt og reduserte geopolitiske risikoer kan støtte en høyere kredittvurdering for Israel i fremtiden.
Israels Banks prognose går ut på at den israelske økonomien vil vokse med 3,4% i år og 3,5% i 2019. S & P har en mer konservativ vurdering og mener at den israelske økonomien sannsynligvis vil vokse med 3,1% i året mellom 2018 og 2021 som følge av en økning i privatforbruk, bedriftsinvesteringer og sterk ytelse i servicesektoren, som har monetær fleksibilitet. Kredittvurderingsbyrået bemerker at Israel har hatt bemerkelsesverdige økonomiske resultater siden starten av den globale finanskrisen i 2008.
“Israel endte i 2017 som en av de sterkeste og ledende økonomiene i verden med gode makrodata. Arbeidsledigheten har sin laveste rate på 40 år, og forholdet mellom gjeld og BNP har falt til all-time lavt og underskuddet er mye lavere enn planlagt,” sier den israelske finansministeren Moshe Kahlon i en kommentar til Israel Hayom. 

Han vurder S & Ps avgjørelse som “en tillitserklæring fra en av verdens ledende kredittvurderingsbyråer. Den politikken vi følger, en fri økonomi med medfølelse og sosial følsomhet, virker, og vi kan se resultatene av vårt harde arbeid. Vi vil fortsette å lede den israelske økonomien med ansvar og vilje, “sier han.
Vurderingsbyråets uttalelse sier ifølge Israel Hayom at vurderingen av den israelske økonomien er basert på faktorer som indikerer at den israelske betalingsbalansen vil forbli sterk, mens sikkerhetsrisikoen vil forbli kontrollert og på sitt nåværende nivå.
S & P roser den israelske regjeringen for å følge en politikk som fremmer en variert, moderne og velstående økonomi, og opprettholder den ved å utøve finansdisiplin og et fleksibelt pengepolitisk rammeverk.
Byråets økonomer bemerket at de to hovedproblemene som forhindrer Israel i å skaffe seg høyere kredittvurdering forblir en moderat gjeldsbyrde og regionale geopolitiske risikoer.
Som en negativ faktor nevner kredittvurderingsbyrået at Israel har en koalisjonsregjering med så stor mangfoldighet at det kan hindre regjeringens evne til å takle langsiktige problemstillinger knyttet til økonomien, som forvirret byråkrati, infrastrukturforskjeller, boligproblemer og manglende integrasjon av enkelte sektorer i arbeidsstyrken.