Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

ISRAEL HAR SENDT HJELP TIL DET FLODRAMMEDE INDIA

Israel har begynt å sende hjelp til Kerala-staten i India, som har opplevd voldsomt regn og store flom som har drept hundrevis og fordrevet hundretusener.

Israelsk redningspersonale på plass i India

United with Israel / Ole Bernhard Sørbøe 27.8.2018

Israel har begynt å sende hjelp til Kerala-staten i India, som har opplevd voldsomt regn og store flom som har drept hundrevis og fordrevet hundretusener.


Israel, gjennom sin generalkonsulat i Bangalore, administrerer støtten til de som er rammet av flommene. Den første lastebilen som transporterer produkter og forsyninger til folket i Kerala, kom til regionen sist tirsdag, sa den israelske kontakten i India. Et israelsk team ledet av Kochis borgmester vil levere produktene til leirene i området.


"Vi er stolte over å kunne hjelpe venner i deres behov," sier Yuval Rotem, direktør for Israels utenriksdepartement.


Hundretusener av mennesker er blitt fordrevet, og over 350 er døde i den verste oversvømmelsen i dette århundre i det sørlige Indias Kerala-stat, med nedbør i noen områder som er over dobbelt så mye som det normale på denne tiden. Redningsmenn søkte etter folk som  var savnet.


Uværet som startet 8. august har utløst oversvømmelser og jordskred og forårsaket at boliger og broer kollapset over Kerala, kjent som en  pittoresk stat og for sine rolige tropiske turistområder og vakre strender.


Anslagsvis 800 000 mennesker har fått ly i de 4.000 lettelseleirer i Kerala, sa P.H. Kurian, en topp katastrofeforvaltningsleder i Kerala.


I noen landsbyer var det flodvann mer enn 3 meter høyt..


Israel har en stolt historie i å utlåne humanitær, medisinsk og logistisk hjelp til land i nød rundt om i verden. For ikke lenge siden sendte landet hjelp til Guatemala, som opplevde et voldsomt og ødeleggende vulkansk utbrudd.