Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Israel lover 11 millioner dollar fremover til sikkerhet og utbygging i Judea og Samaria

Den israelske regjeringen godkjente søndag pengeoverføringen  for å styrke sikkerheten i Judea og Samaria, i områder hvor det inntreffer palestinske terrorangrep.

Byen Ariel i Samaria

Ole Bernhard Sørbøe  28.12.17

Innbyggerne i Judea og Samaria fikk  sist søndag en god nyhet, da den israelske regjeringen godkjente overføringen av mer enn 11 millioner dollar til det regionale råd i området.


Regjeringen tildelte størstedelen av denne støtten for å styrke sikkerhetstiltakene, og resten skal brukes til førstehjelpstasjoner og de ekstra ansatte som trenges der.


Kritikere av overføringen beskyldte den israelske statsminister Benjamin Netanyahu for "å engasjere seg til støtte for religiøse sionistiske fraksjoner i området.» 


Regjeringens talsmann uttalte imidlertid at «overføringen er noe vi håndterer mot slutten av hvert år.  Ifjor hadde vi en lignende diskusjon den 29. desember 2016," svarte talsmannen.


Tidligere på året vedtok den israelske regjeringen et tiltak som tildelte en betydelig sum for å bygge sikrere veier i Judea og Samaria, som benyttes av både israelske og palestinske myndighetsbiler.


I mars godkjente regjeringen overføringen av over 7 millioner dollar for å forbedre kollektivtransporten og kjøpe angrepsikre skolebusser, som kreves på grunn av angrep som kommer fra palestinske terrorister.