Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

ISRAEL MÅ VÆRE FORBEREDT PÅ KRIG MOT GAZA

Etter nylig vedtak i regjeringen må nå et flertall i regjeringen fatte vedtak om å starte krig

 Statsminister Benjamin Netanyahu, nr. 2 fra høyre i regjeringsmøte

Breaking Israel News / Ole Bernhard Sørbøe  10.10.18

Israels statsminister Benjamin Netanyahu fortalte sitt kabinett sist søndag at han forbereder en militær løsning på Hamasvolden mot landets sørlige grense.


Statsministerens kommentarer kommer etter at forsvarsdepartementet har beordret IDF-soldater om å sende forsterkninger til regionen i torsdag for å avverge en mulig eskalering.


Israel har gjentagne ganger blitt truet av terrororganisasjonen Hamas, og nå  har dette skjedd oftere og oftere. Tusener av sivile innbyggere i Gaza har av Hamas blitt truet mot grensen til Israel for å gjøre hærverk med mere. 


Selv om flere utenlandske medierapporter har beskrevet protestene som fredelige, kastes prosjektiler, brannbomber og håndgranater mot de israelske soldater som vokter grensen. Det har i tillegg vært mange forsøk, noen vellykkede, på å infiltrere grensen og plassere eksplosive enheter på grensegjerdet. Volden har intensivert de siste ukene. For å beskytte seg mot mobben har minst 193 palestinere, inkludert minst 50 Hamas-medlemmer, blitt drept siden opptøyene begynte.


I en taktikk som har vært vellykket, har Hamas også sendt tusenvis av brannballonger og drager over grensen, som har brent mellom 7000-9000 hektar jordbruksland og naturreservater i Sør-Israel. Israels tålmodiget er nå snart slutt, så de mener at nå må det settes inn sterkere virkemidler. En krig synes derfor uunngåelig.


Egyptiske forsøk på å formidle våpenhvile mellom Israel og Hamas har ikke blitt godtatt av Hamas. Konflikten mellom den palestinske leder Mahmoud Abbas og Hamas har forverret spenningen i regionen. I fjor truet Abbas med å kutte all finansiering til Gaza hvis Hamas ikke overlater full kontroll over Gaza til ham. Hamas fått ca $ 93 millioner i måneden fra Abbas.