Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

ISRAEL - NY MEDISINSK BEHANDLING

Nylig annonserte det israelske firmaet Alpha Tau at deres nye teknologi av alfa-stråling til å behandle ulike typer faste tumorer er godkjent av Massachusetts Radiation Control Program (RCP), slik at det kan startes kliniske forsøk på kreftsentere over hele USA, skriver teknologimagasinet Calcalis.

 Det israelske medisinteknologiske teamet

Norsk-israelsk handelskammer / Ole Bernhard Sørbøe 30.9.18

Det israelske medisinteknologiske selskapet har allerede gjennomført kliniske studier i tidlig stadium i Israel og Europa.
Det israelske onkologiselskapet er i de siste stadiene av å øke investeringen på flere titalls millioner dollar, forteller en person kjent med saken til Calcalist på betingelse av anonymitet. Studiene forventes avsluttet i slutten av denne måneden og de kliniske forsøk vil igangsettes umiddelbart.
Alpha Tau sjefoperatør Amnon Gat har flyttet til USA for noen uker siden for å lede virksomheten i landet, og selskapet er for tiden i ferd med å etablere et amerikansk produksjonsanlegg. 

I januar samarbeidet Alpha Tau med det japanske medtechselskapet HekaBio K.K. å danne et joint venture kalt Alpha Tau Medical K.K. Selskapene tester teknologien i Japan og planlegger å frigjøre strålebehandlingsutstyr i landet så tidlig som 2021, ifølge et oppslag i Nikkei Asian Review.

Stiftet i 2016 og med hovedkontor i Tel Aviv, bruker Alpha Tau alfa-stråling til å behandle ulike typer faste tumorer. Teknikken, kalt Alpha DaRT, er utviklet av to professorer fra Tel Aviv University, Yona Keisari fra medisinske fakultet og Itzhak Kelson fra fysikkavdelingen. Den retter seg mot kreftceller ved å sette inn et frø som inneholder Radium-224-atomer i svulsten. Strålingspartikler frigjøres da når det radioaktive stoffet faller ned i svulsten og dreper de omgivende cellene.