Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Israel opererer med jagerfly mot IS-terrorister i Egypt

I en rapport hentet fra New York Times hevdes det at Israel har operert i Egypt over to år for å beseire ISIS. Dette har skjedd med godkjenning av den egyptiske presidenten Abdel Fattah el-Sisi.

Israelsk jagerfly

JerusalemOnline / Ole Benhard Sørbøe (4.2.18)


Ifølge rapporten har Israel sendt  jagerfly som ofte gjennomførte luftangrep på Sinai-halvøya.


Israel har utført en skjult kampanje mot ISIS i Egypt, hevdet en rapport i New York Times på lørdag. Mens ISIS-militante grupper og islamister har spredt seg og operert i Sinai-ørkenen siden 2015, har israelske fly gjennomført løpende angrep fra luften mot dem i Egypt, forteller Times.


Rapporten siterte nåværende og tidligere britiske og amerikanske tjenestemenn involvert i Midtøsten politikk som kilder, alle snakker på betingelse av anonymitet. De hyppige luftangrepene ble angivelig utført med godkjenning av den egyptiske presidenten Abdel Fattah el-Sisi og med fullt samarbeid mellom de to landene.


Israel og Egypt har i flere år opprettholder et fredelig forhold. For å holde det hemlig at det var israelske fly som fløy disse spesielle ruter i Egypt, gjorde  landene forsøk på å skape inntrykk av at de var basert i Egypt.


Talsmenn for israelske og egyptiske militære har nektet å kommentere rapporten. Det egyptiske utenriksdepartementet har også nektet å kommentere rapporten.


Som tidligere rapportert av JerusalemOnline, erklærte president El Sisi i november at han har instruert de egyptiske myndighetene om å bruke "all nødvendig kraft" for å beseire terroristgruppene i Sinai innen tre måneder. "Dette er vårt klare mål sammen med Israel," sa El Sisi under en tale, med henvisning til spredning av terrorisme i regionen. "Innen tre måneder vil vi kjempe med all vår styrke og for å oppnå sikkerhet mot terrororganisasjonen IS."