Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

ISRAEL TAR I BRUK NYTT LASER-VÅPEN

 Bilde fra filmen Star Wars

Israel tar i bruk nytt laser-våpen
Laservåpenet «Lys-klingen» skal skyte ned luft-transporterte brann-bomber fra Hamas i Gasa.
 

 
Det nye forsvars-våpenet ble funnet opp av tre israelske ingeniører etter at Hanas i lang tid hadde sendt luftballong-transporterte eller minidrone-transporterte brann-bomber over grensen fra Gasa. Hundrevis av mål med avling er de siste par årene blitt flammenes rov langs Gasa-stripen. Det israelske brannvesenet har periodevis hatt hendene fulle med alle disse terror-brannstiftelsene.
I begynnelsen av august intensiverte Hamas på nytt bruken av slike primitive brannbombe-våpen mot Israel. Og denne uken svarer altså Israel på de opptrappede provokasjonene med å utplassere verdens første laser-våpen ved Gasa-stripen.
 
Brenner hull i fiendens ballong-våpen
Det ny-oppfinnende laservåpenet skal ha fått navnet «Lys-klingen» (hebr: «Lahav År») etter inspirasjon Star Wars-filmene. Der er «Lys-sabler» filmenes spektakulære nærkamp-våpen. Men i virkeligheten utenfor filmens eventyrverden er det nye israelske laser-våpenet en god del større enn en sabel. Det monteres bak på en stor militær lastebil. Det må kobles til sterk strøm. Og laserstrålen som våpenet retter mot fiendens luft-transporterte brannbomber, genereres i en stor rør-tube bak på lasteplanet og siktes inn mot fiendens angrepsvåpen ved hjelp av en presisjons-radar.
Når den kraftige laserstrålen treffer ballongen eller dronen som transporterer fiendens brannbombe, vil laserstrålen brenne hull i våpenet, enten det er ballong-drevet eller drone-drevet, slik at det faller til jorden straks.
Det nye våpenet skal ha gjort det godt i forhåndstestende. Og utplasseringen langs Gasa-stripen denne uken vil trolig nå kunne gi det nye forsvarsvåpenet dets første utprøving i konkret praksis.
De tre ingeniørene som har funnet opp våpenet, arbeider ved Ben Gurion-universitetet. Prosjektet er et samarbeidsprosjekt med Det israelske grensepolitiet og Den israelske hæren. Lederen for prosjektet er grensepoliti-kommisjonær generalmajor Jaakov Shabtai.
Laservåpenet skal ha en rekkevidde på 2-3 kilometer og skal være like effektivt både natt og dag. Siden det er drevet av strøm, tar det tilnærmet ingen tid å lade laservåpenet på nytt etter hver avfyring.