Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Israel vil bygge 3900 nye jødiske hjem i Judea og Samaria

Arbeidet vil starte neste uke. Det øverste planleggingsrådet for regionen vil gi endelige godkjenninger for 2.500 nye hus som skal bygges allerede i år. Det vil også fremme planene for ytterlige 1400, inkludert en 250-enhetsbolig i Elkana

  Citronfarm i Samaria

Unitid with Israel / Ole Bernhard Sørbøe

Det øverste planleggingsrådet for regionen vil gi endelige godkjenninger for 2.500 nye hus som skal bygges allerede i år. Det vil også fremme planene for ytterlige 1400, inkludert en 250-enhetsbolig i Elkana.


"Vi vil fremme bygging i hele Judea og Samaria, fra nord til sør, i små og store lokalsamfunn," sier Liberman. Vi lover godkjenning for tusenvis av boliger i de kommende månedene.


De fleste boliger starter i Maaleh Adumim, en forstad tii Jerusalem med 460 enheter, samt universitetsbyen Ariel, med 400 enheter. I Gush Etzion-blokken blir 170 enheter godkjent for Neve Daniel og 160 godkjent for Kfar Etzion. I tillegg 180 enheter i Talmon og 180 i Kiryat Arba. Mindre landsbyer vil få et par dusin nye boliger hver.


Byggeplaner har også blitt kunngjort for Innbyggere i Amona, hvis hjem ble ødelagt i henhold til en tidligere høyesterettsdom. De har måttet vente 13 måneder mellom den tiden regjeringen lovte å gi dem land til gjenoppbygging av sine hjem. Her ble byggingen endelig startet i februar iår.