Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

Israelere etablerer ny landsby i Samaria

Den nye bosetningen heter "Amichai" og ligger ikke langt fra den bibelske byen Shiloah i det sentrale Samaria. Den blir bygget med regjeringens godkjenning  for de jødene som ble tvunget til å bli utvist fra Amona for uautoriserte bosetning for flere år siden.

Bulldozere er i full gang med å bygge den nye jødiske bosetningen ved Amichai i Samaria

Israel Today / Ole Bernhard Sørbøe (24.2.18)

Denne uken kunne man se de første midlertidige husene oppført i Amichai, og flere faste boliger skal bygges i de kommende månedene.


"Dette er en gunstig periode, og vi, lik staten Israel, må dra nytte av dette, blant annet ved å erklære suverenitet over de jødiske samfunn i Judea og Samaria´,
sier bosetterleder Avi Roeh,s om forventer internasjonal kritikk.


"Jeg tror at den amerikanske administrasjonen er helt med oss, og i det øyeblikket vi forklarer betydningen, forstår USA det, fordi det er koblet fra presset fra de arabiske landene.» sa  bosetterleder Avi Roeh videre.


Uansett sin støtte til Israel har USA`s president Donald Trump tydeligvis egget sine forgjengere ved å merke de jødiske bosetningene i Judea og Samaria som problematiske.


Men gruppen av israelere, som var i full gang med byggingen av Amichai, uttalte sist onsdag  at når president Trump forstår betydningen av deres virksomhet, vil han endre sin holdning. Trump har bedt  FN om ikke å svartliste nybyggerne, Nybyggerne tror at Trump vil støtte dem når de nå er kommet igang.