Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

ISRAELS LASERVÅPEN NESTEN 100 % EFFEKTIVT

Israels laservåpen nesten 100 % effektivt
Laservåpenet «Lys-klingen» er i ti dager blitt utprøvd mot brannbomber fra Gasa og viser seg langt mer effektivt enn antatt.
 

 
Det første eksemplaret av Israels flunkende nye laservåpen «Lys-klingen» (hebr: «Lahav År») – ble utplassert ved grensen mot Gasa i midten av august. Etter ti dager i praktisk bruk mot brannbombe-ballongene fra Hamas – har våpenet vist seg nesten 100 prosent effektivt.
Eneste begrensning er våpenets rekkevidde. Med bare ett våpen på plass kan det ikke forsvare hele Gasa-grensen. – Men, skriver nettavisen The Times of Israel, det nye laservåpenet har likevel skutt ned et rekord-stort antall brannbombe-ballonger fra terroristene på Hamas' side av grense-gjerdet mot Gasa.
 
Betjenes av bare to grensepoliti-folk
På de ti dagene siden utplasseringen har Lys-klingen skutt ned 150 brannbombe-ballonger.
Det nye våpen-systemets sensor identifiserer den angripende brannbombe-ballongen som kommer drivende med vinden. Sensoren følger brannbombens bevegelser gjennom luften og fyrer så av en fokusert laser-stråle mot ballongen slik at den eksploderer før den rekker å passere over grense-gjerdet og inn over israelsk territorium.
Det ene eksemplaret av det nye våpenet som hittil er ferdig-produsert, bemannes hel-kontinuerlig av bare to grensepoliti-soldater. Det har en moderat rekkevidde på mindre enn tre kilometer. Derfor greier det ene våpenet ikke å dekke hele Israels grense mot Gasa. Men innenfor våpenets deknings-område er suksess-raten altså nesten 100 prosent.
Hamas-terrorister på andre steder langs denne grensen har imidlertid en rekke ganger i løpet av de siste 10 dagene greid å få mange av brannbombe-ballongene sine over grensen. Men det skjer altså utenfor dette ene våpenets rekkevidde. Og på disse stedene er det brutt ut en lang rekke branner på israelsk side. Brannvesenet i regionen snakker om flere dusin terror-branner hver dag. Og brannene har lagt i aske store områder med åpent land, natur-reservater og åkrer.
 
«Hvert treff er en lettelse»
En av de to grense-politifolkene som opererer det nye våpenet, sersjantmajor Meni Shalom, sier til nettavisen av «hvert treff er en lettelse».
– Men det er frustrerende når vinden snur og bærer brannbombe-ballongen i en annen retning som ligger utenfor det ene våpenets rekkevidde. Da kan det skje katastrofer, og da kan sivile israelere bli skadet. Nå håper jeg de israelske myndighetene bestemmer seg for å satse på dette våpenet slik at det kan bli produsert i større antall og dessuten bli videreutviklet til endea større effektivitet.