Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

ISRAELS MILITÆRE HAR EROBRET ENNÅ EN TUNNEL

Israels militære har erobret ennå en tunnel gravd 200 meter inn i Israel

Tunnelen ved endepunktet 200 meter inne i Israel

The Times of Israel / Ole Bernhard Sørbøe 15.10.18

Dette er den 15. tunnelen som Israels militære har funnet og ødelagt siden oktober måned 2018. Israels militære sier at denne tunnelen er gravd av Hamas-terrorgruppens ved bruk av teknikker som er ment å gjøre det vanskeligere å oppdage av Israels deteksjonssystemer. 


Tunnelen kommer fra Khan Younis i Sør-Gaza og var "en del av og knyttet til et militært tunnelnett", ifølge IDF-talsmannen, Lt. Col. Jonathan Conricus.


Forsvarsdepartementet bygger en ny over- og underjordisk barriere rundt Gazastripen for å bekjempe disse tunnelene. Dette barrieresystemet skal være ferdig neste år.


Conricus ville ikke utdype teknikkene Hamas bruker i sin tunnelkonstruksjon for å forsøke å unngå deteksjon av IDF. "Denne spesifikke tunnelen, som nå er erobret av Israel, er bygd med ønske om at den skulle gjøre det vanskeligere for oss å oppdage dem, sier Conricus. "Men vi har forskjellige teknologiske utviklinger som gjør at vi lett finner tunnelene likevel ," sa han.


Ifølge Conricus var tunnelen som ble ødelagt torsdag ikke "umiddelbart tilstøtende til noen israelske samfunn", men likevel regnet som en trussel mot Israel.


Han sa at militæret hadde overvåket Hamas´tunnelgraving i flere måneder før beslutningen ble truffet om å ødelegge den torsdag morgen.


"Denne tunnelen hadde strøm, samt kommunikasjonsutstyr, og syntes å være av høy kvalitet," sa han.


IDF beskyldte Hamas for å investere i bygging av disse tunnelene på bekostning av innbyggernes velferd i Gazastripen. Militæret anslår at tunnelen minst representerte en utgift på 3 millioner dollar.


Forsvarsminister Avigdor Liberman lovet at Israel ville fortsette å bekjempe trusselen om Hamas tunneler.