Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

JERUSALEM VOKSER RASKT!

 Davidsbyen

Norsk-israelsk handelskammer / Ole Bernhard Sørbøe  25.12.18

Jerusalem hadde en økning på 37% i internasjonale turister i forhold til i fjor, og tallene fortsetter å vokse, skriver ISRAEL21c. Jerusalem er det raskest voksende turistmål blant 100 byer, og forventes innen årets slutt for å bryte sin egen rekord ved å oppnå en 38 prosent vekst i turismen. 
 
Israels hovedstad hadde en vekstrate på 32% i 2017.
Disse dataene kommer fra rapporten “Topp 100 byer” fra UK-basert Euromonitor International. Oversikten viser at de raskest voksende turistbyene er Jerusalem, Mumbai, Porto og Osaka. Israels hovedstad ligger på 63. plass på listen over de 100 mest besøkte byer i 2018, men vokser altså raskest. Denmest besøkte byen er Hong Kong.
Euromonitor-rapporten viste også en økning på 47% i antall overnattinger i Jerusalem fra innkommende turisme. Jerusalem tilbyr ca. 20.000 hotellrom.
Det israelske turistdepartementet forventer at ved utgangen av 2018 vil minst 4 millioner turister ha besøkt Israel – en økning på 15% sammenlignet med 2017. Det anslås at 85% av de innkommende turister besøker Jerusalem.
“Vi er veldig glade for å se at verden plasserte Jerusalem på samme linje med de største turistmålene, som Barcelona, ​​London og Lisboa,” sier Ilanit Melchior, turismedirektør i Jerusalem