Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

JØDER FRA ETIOPIA KOMMER FORTSATT TIL ISRAEL

   Etiopiske jøder ankommer

Norsk-jødisk handelskammer - Ole Bernhard Sørbøe

Det var stor glede da de første av 1000 medlemmer av det etiopiske Falash Mura-samfunnet som ble gitt tillatelse til å gjenforenes med slektninger i Israel, landet i Israel sist mandag. 

83 menn, kvinner og barn var med i den første gruppen fra det etiopiske samfunnet, en gruppe hvis forfedre var jødiske, men som ble tvunget til å konvertere til kristendommen, skriver World Israel News.

 
De 1000 personene fra Etiopia som nå har fått tillatelse til å reise til Israel er personer som har giftet seg inn i det jødiske samfunnet. De forlot sine landsbyer til fordel for jødisk kontrollerte leirer i Addis Abeba, for en dag å kunne komme videre til slektninger som er kommet til Israel gjennom årene. Noen har ventet i 15 år for å se sine familier igjen, andre så lenge som i 20 år, skriver World Israel News.


Lederen for Jewish Agency Isaac Herzog ønsket de nye innvandrerne velkommen på flyplassen. “Operation Yehudith-kampanjen for å bringe etiopiske jøder til Israel er et veldig bevegelig øyeblikk, og hele Israel ønsker dere velkommen,” sa han og tilføyde “Jeg vet at dere har forlatt venner og familie i Etiopia, og jeg oppfordrer regjeringen til å bringe alle de som er igjen til Israel “


Motstandere av innvandringen sier at selv om Falash Mura-folket har lært om jødiske skikker og israelsk liv i leirene, som delvis er finansiert av amerikanske jødiske veldedighetsorganisasjoner, er de ikke jødiske, og mener de er påkrevd å konvertere til jødedommen når de er i Israel. Det er også årsaken til at de kommer til Israel under loven for innreise, som tillater innvandring i form av familiegjenforening.


Den tidligere sjefsrabbiner i det israelske etiopiske samfunnet, Rabbi Yosef Hadane, oppfordret søndag det israelske Innenriksdepartementet til endelig å sette opp en ordnet prosess for å evaluere alle søkerne, avgjøre hvem som er godkjent, bringe dem til Israel og lukke leirer i Etiopia.