Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

King David Railways har gjort sin testkjøring

Det elektriske høyhastighetstoget, King David, mellom Jerusalem via Ben Gurion Airport til Tel Aviv, har nå gjennomført  sin testkjøring.

 King David Railway

Breakingisraelnews / Ole Bernhard Sørbøe  (16.01.18)

Transportminister Yisrael Katz var med på en prøvekjøring på tirsdag av høyhastighetsbanelinjen som vil bringe passasjerer fra Tel Aviv via Ben Gurion International Airport direkte til Gamlebyen, om Jerusalem. 


Katz kalte den nye jernbanen King David Line, og lovet at det nye toget vil være oppe og kjøre ved påskeferien i slutten av mars, selv om enkelte deler av jernbanelinjen forblir ufullstendige.


"Jeg bestemte meg for å gi den raske jernbanen til Jerusalem navnet King David Railways, fordi det er veldig symbolsk at vi forbinder hele Israel til Jerusalem, og vi forbinder oss til Jerusalems historie," sa Katz til pressen. "Kong David var den som etablerte Jerusalem som hovedstaden til Israels folk ... Vi håper at den første reisen med den nye jernbanen kan starte ved jødisk påske, for at det jødiske folk «kan gå til tempelet i Jerusalem" som de gjorde i gamle dager.


Det elektrisk drevne høyhastighetstoget er i stand til å gjøre turen fra Jerusalem til Tel Aviv på 28 minutter. Gjeldende diesellinje gjør samme turen idag på en time og 45 minutter.


Som en ekstra bonus for publikum vil reisen på linjen være gratis med et Rav-Kav smartkort de første tre månedene. Ved utgangen av de tre månedene vil det bli gitt 50 prosent rabatt til passasjerer til hele prosjektet er fullført.


Les mer på:  https://www.breakingisraelnews.com/101089/king-david-railways-makes-test-run-watch/#doHlW4SVSmdr0W3Z.99