Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

LEDER AV VERDENS STØRSTE MUSLIMSKE ORGANISASJON ØNSKER NÆRMERE BÅND MED ISRAEL

Den muslimske leder fra Indonesia, som er generalsekretær for 60 millioner medlemmer i organisasjonen Nahdlatul Ulama, har besøkt Israel på invitasjon fra den amerikanske jødiske komiteen.

Yahya (til venstre) møter Israels statsminister Netanyahu i Jerusalem

The Times of Israel / Ole Bernhard Sørbøe 16.6.18

Staquf, en sterk talsmann for dialog, møtte flere religiøse ledere denne uken. Hans møte med Netanyahu var imidlertid ikke offisielt på dagsordenen. Etter å ha hilst på den legendariske muslimske leder Yahya Staquf, talte Netanyahu om Israels oppvarmingsbånd med muslimske land, og uttrykte håp om at "vi har litt bevegelse med Indonesia."


I Indonesia har sosiale medier blitt fylt med negative kommentarer om besøket. Israel og Indonesia har ikke diplomatiske forbindelser, og besøket har ført til protester i landet.


I et eksklusivt intervju med det amerikanske Israel-prosjektet reagerte Staquf på kritikken og sa at han trengte å nå ut "fordi jeg vil ha fred" mellom Israel og palestinerne. "Hvis du vil ha fred, så må du snakke med alle," sa han.


Staquf oppfordret forskjellige trosretninger og de fremmøtte om å omfavne begrepet "rahma", som betyr medfølelse og omsorg for andre.


Han forklarte en grunn til at folk i muslimske land har en negativ oppfatning av Israel, nemlig fordi de "ikke har tenkt grundig nok over saken." Derfor oppfordret Staquf det muslimske folk til å « arbeide for fred med det jødiske folk".