Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

"Min kunngjøring at Jerusalem er Israels hovedstad er høydepunktet for meg som president"

Til avisen Israel Hayom forteller USA´s president Donald Trump at hans godkjenning  av Jerusalem som Israels hovedstad har vært hans viktigste avgjørelse i hans presidentperiode. Dette var et høydepunkt, for da oppfylte jeg mitt viktigste valgløfte.

 President Donald Trump i Det hvite hus

Israel Hayom / Ole Bernhard Sørbøe  (10.2.18)


Etter et år som president, og en uke etter hans første EU-besøk, ga USA´s president Donald Trump  et grundig intervju med den israelske avisen Israel Hayom.


I starten av intervjuet gjorde Trump det klart, akkurat som han gjorde før han ble valgt, at han gjorde det han hadde lover Israel. Hans dramatiske deklarasjon i desember som anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad var bevis på denne erklæringen. Han sier nå til avisen at han ikke har angret en dag.


Avisens journalist sier videre: Da jeg spurte ham hva han mente ville være den mest minneverdige hendelsen fra hanst første år i embedet, nølte han ikke med sitt svar. "Jeg tror at Jerusalemspørsmålet var et veldig stort og viktig poeng for meg å få avklart. Jerusalem er den største byen for meg og den store hovedstaden for for mange mennesker i verden."


 "Jeg har blitt takket og i noen tilfeller ikke blitt takket, for å være 100% ærlig om dette. Men det var et veldig viktig løfte jeg laget, og jeg oppfylte mitt løfte."


Avisens journalist spør videre: "Var beslutningen om Jerusalem et av dine mål for ditt første år på som president?


"Det er riktig. Jeg sa at jeg ønsket gjerne å kunne gjøre det i mitt første år som president. Jeg kan forstå hvorfor mange andre lands politiske ledere nølte med å følge meg, men de er jo under stort press fra opposisjonen i sine land. 


 "Hva mente du da du nylig sa i Davos at Jerusalem nå var definitivt  Israels hovedstad og dette ikke kunne endres?», spurte avisens journalist. "Ved å si det på denne måten, ønsket jeg å gjøre det tindrende klart at Jerusalem nå er Israels hovedstad, og at ingen i verden nå kan endre dette faktum,» svarte Trump.