Evangeliet til jødene
Profetordet til menighetene

NÅ ER EILATS NYE FLYPLASS ÅPNET

  Eilat flyplass

Miff / Ole Bernhard Sørbøe

Det var et fly av typen 737 fra selskapet Ryanair som fraktet de første internasjonale passasjerene til den nye flyplassen, skriver Times of Israel.
Det er ifølge miff.no under seks uker siden flyplassen startet med innenriksflyvninger. Nå er det også åpnet for internasjonale flyvninger. Ramon-flyplass er Israels andre internasjonale flyplass etter Ben Gurion-flyplass utenfor Tel Aviv.
Den nye flyplassen, som ligger 19 kilometer nord for Eilat, er en viktig del av planene om å øke turismen til den populære feriebyen ved Rødehavet.
Mange lavprisselskaper flytter nå flyvningene sine over til Ramon. Også flyselskap som Lufthansa skal begynne å operere på den nye flyplassen. Det er foreløpig ikke kjent om norske flyselskap eller turoperatører vil satse på Eilat nå som den nye flyplassen er i gang, skriver miff.no.

Den nye flyplassen, 20 minutter utenfor Eilat, har kostet 1,7 milliarder shekel og har 100 gange mer plass enn den gamle flyplassen, ifølge den israelske næringslivsavisen Globes. Utenfra ser den nye Ramon Flyplass ut som en hvit blomst som glitrer i ørkenens hjerte, beskriver Globes.

Flyplassens teknologi strekker seg til selvstendige innsjekkingsstasjoner og teknologi som vil imøtekomme start og landing i dårlige værforhold. Dessuten er Ramon Airport miljøvennlig; Den ble bygget ved hjelp av materialer levert av naturen i området. Planter ble opprotet, bevart og plantet.